Merhaba arkadaşlar,
Bu konuyu tamamen bilgilendirme amacıyla açıyorum. Umarım kimse bu tür bir durumla karşı karşıya kalmaz.
Son zamanlarda çeşitli platformlarda – Telegram grupları, forumda bazı internet siteleri veya Instagram hesaplarında – "BİM, Şok, CarrefourSA" gibi market zincirlerinin hediye kodları veya alışveriş bakiyeleri çok ucuza satılıyor.
Örnek: "1000TL'lik CarrefourSA kodu sadece 500TL" gibi ilanlar.
Sakın kanmayın! Çünkü bu kodların neredeyse tamamı çalıntı kredi kartı bilgileriyle oluşturulmuş.

✅ Başıma Gelen Olay:

Ben de bu tarz bir fırsat gördüm ve bir CarrefourSA hediye kodu satın aldım. Kod gerçekten çalıştı, uygulamada bakiye görünüyordu.
Ama birkaç gün sonra mağazadan beni aradılar. Sistemlerinde bu kodla yapılan alışverişin şüpheli olduğunu tespit etmişler.
Daha sonra asıl kart sahibi, bankaya itirazda bulunmuş ve "izinsiz alışveriş yapıldı" diyerek geri ödeme talep etmiş. (Mağaza tanıdıdık olduğundan beni arayıp bilgilendirdi )
Sonuç:
  • Kod iptal edildi.
  • Ürünler iade ettik.
  • Şüpheli işlemden dolayı ben de mağdur edildim, dolandırıcılık olayına karışmış gibi oldum.

⚠️ Uyarı:

Bu tarz kodları kullandığınızda sadece dolandırıcılara para kaptırmıyorsunuz, aynı zamanda yasal olarak da başınız derde girebilir.
Çünkü:
  • Kart sahibi işlem itirazı yapınca sistem geriye dönük takip yapıyor.
  • Alışveriş yapılan mağaza ve hesaplar inceleniyor.

❌ Uzak Durun:

• Telegram gruplarında, sahte e-ticaret sitelerinde, sosyal medyada satılan bu tarz indirimli kodların çoğu yasadışı yollarla elde ediliyor.
  • Kullandığınızda suçun parçası oluyorsunuz.
  • En iyi ihtimalle paranızı kaybediyorsunuz, kötü ihtimalle suç duyurusuyla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.
🛑 Bu yüzden herkese açık açık söylüyorum:
"Ucuza kod" diye satılan bu market bakiyelerini SAKIN almayın.
Başta güvenli görünse bile hepsi çalıntı kredi kartı ile oluşturulmuş ve sizi de dolandırıcılığın parçası haline getiriyor.
Dikkatli olun, bilinçli olun.
Ben yandım, siz yanmayın.