Merhaba, yurt dışında şirket kurmayı düşünüyorum ve deneyimi olan arkadaşlardan bazı sorularım var:

1-) Amerika mı, İngiltere mi? Hangi ülkede şirket kurmak daha avantajlı olur?
2-) Yurt dışında şirket kurmanın bana sağlayacağı başlıca avantajlar neler olabilir?
3-) Amerika ve İngiltere’deki vergi oranları nasıl? Hangi ülke vergi açısından daha uygun?
4-) İngiltere’de şirket kurarken, hangi belgeleri hazırlamam gerekiyor? Süreç nasıl işler?
5-) Amerika’da şirket kurarken yabancı bir kişi olarak başvuru süreci nasıl ilerliyor?
6-) İngiltere’de şirket kurarken banka hesabı açmak kolay mı? Yabancı bir şirket için bu süreç nasıl işliyor?
7-) Amerika’da şirket kurduğumda muhasebe süreci nasıl işler? Bu konuda nelere dikkat etmeliyim?
8-) Amerika ve İngiltere arasındaki vergi yükümlülüklerinde büyük farklar var mı? Hangisi daha avantajlı?
9-) Yurt dışında şirket kurarken bir muhasebeci tutmak gerekli mi? Özellikle Amerika veya İngiltere için?
10-) Amerika’da şirket kurarken avukat tutmam gerekebilir mi? Bu süreçte bir avukatın yardımı faydalı olur mu?
11-) İngiltere’de şirket kurmak için 1stformations mi, yoksa ingiltere.limited mi daha iyi bir seçenek? Hangisini tercih edersiniz?
12-) Amerika veya İngiltere’de kurduğum bir şirketin aktif olmadığı dönemlerde vergi ödemem gerekecek mi?
13-) Eğer şirketim bir süre boyunca aktif olmazsa, kapanması gibi bir durum söz konusu olur mu?
14-) İngiltere ve Amerika gibi ülkelerde sadece online satışlar için değil, farklı iş modelleri için de şirket kurmanın avantajları var mı?

Okuduğunuz için teşekkür ederim.