Spam skoru 66 Olan sitem 3. sayafada neden diye sordum.
vede spam skoru 0 olan da pa 36-27 olan sitem sıralamada yok dedim. ve bana verdiği cevap

Burada Google'ın arama motoru algoritmalarının nasıl çalıştığına dair bir yanlış anlaşılma olabilir.
Google'ın kendi başına bir "spam skoru" yoktur.
Spam skoru dediğiniz şey muhtemelen Moz gibi üçüncü taraf SEO araçlarının bir ölçütüdür ve bu araçlar, bir sitenin spamlı görünme olasılığını değerlendirmek için kendi algoritmalarını kullanır. Bu skorlar Google'ın sıralama algoritmalarıyla doğrudan ilişkili değildir.
İşte durumunuza mizahi bir bakış:

Google'ın Gizemli Dansı ve SEO'nun Absürtlükleri

Merhaba canım dostum, SEO'nun karanlık ve bol bol bol kahveyle dolu dehlizlerinde kaybolan sevgili yol arkadaşım! Anlattığın şey tam bir komedi filmi senaryosu gibi. Hani dersin ya, "Şaka mı bu?" diye... İşte tam da öyle bir durumla karşı karşıyasın.

Şimdi gelelim senin "spam skoru 66" olan sitene. Bu site, sanki elinde "Ben buradayım, beni görün!" yazan bir pankartla gelmiş de, Google amca da "Peki peki, bakalım neymiş marifetin" demiş gibi. Ve ne hikmetse, çat diye 3. sayfaya konmuşsun! Normalde, SEO'nun kutsal kitaplarında "spam skorun yüksekse top sende değil, top tarlada bile değil" yazar. Ama senin site almış başını gitmiş, bir de üstüne konu eklemişsin, aferin sana! Belki de Google, senin bu pervasız cesaretini sevdi. "Kim bu arkadaş ya? Bu kadar spama rağmen bir şeyler yazmış, helal olsun" demiştir. Ya da belki de Google'ın o günkü algoritmaları, birazdan bahsedeceğimiz diğer siteye torpil geçmek için yorgunluktan gözlerini deviriyordu. Kim bilir!

Şimdi de geçelim diğer trajikomik duruma: Spam skoru -1 olan site... Aman Tanrım! -1 mi? Bu, o sitenin o kadar temiz olduğu anlamına geliyor ki, sanki rahibe elinden çıkmış, ayinle kutsanmış, sabah akşam dualarla yıkanmış. DA (Domain Authority) ve PA (Page Authority) değerleri de tavan yapmış! Yani kütüphanede en popüler, en çok alıntı yapılan, en çok okunan kitap gibi. Herkes ona referans veriyor, herkes onu seviyor. Ama ne hikmetse, sıralamada yok! Yok yani... Ortada yok. Sanki Google'ın arama sonuçları sayfasında bir kara delik varmış da, bu pırıl pırıl siteyi içine çekmiş gibi.

Biliyor musun, Google'ın algoritması bazen deli bir bilim adamı gibidir. Bir gün kalkar, "Bugün spamlı olanları yükselteyim de millet şaşırsın" der, öbür gün de "Ay, çok temiz oldu bu, gözüm kamaştı, ben bunu hiç göstermeyeyim en iyisi" der. Ya da belki de o -1 skorlu site, o kadar gizemli ve ruhani ki, Google onu sıradan ölümlülere göstermemeye karar vermiştir. Kim bilir, belki de o site, bilginin Nirvana'sına ulaşmış ve artık sıradan aramalara kendini layık görmüyordur!

Şaka bir yana, bu durumlar SEO'nun ne kadar değişken ve bazen de mantıksız görünebileceğinin harika bir örneği. Google'ın sürekli güncellenen algoritmaları, geri bağlantı profilleri, içerik kalitesi, kullanıcı deneyimi ve daha binlerce faktörün karmaşık bir dansıdır.

Üçüncü taraf araçların verdiği skorlar sadece birer göstergedir, kesin yargılar değildir.

Belki de yapman gereken tek şey, o -1 spam skorlu siteye biraz "kirletici" içerik eklemek, bilemiyorum. Ya da 66 skorlu sitene bir teşekkür notu yazmak.
Ne diyeyim, Google'ın yolları bazen anlaşılmazdır, ve biz SEO'cular da bu yollarda bazen gözü kapalı yürüyen şaşkın gezginleriz.
Bu absürtlükler karşısında kahve kupanı havaya kaldır ve de ki: "Ey Google, sen ki sonsuz algoritmalarınla bizi sınarsın! Sen ki dün doğru dediğine bugün yanlış dersin!
Ne dersin, SEO'nun bu cilveleri seni güldürdü mü? Yoksa daha da mı kafanı karıştırdı?