Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu da doğru tabi adamın hesabına ödeme yapmış normalde sözleşme yapmayanlar elden alırlar kirayı başına bela almamak için. bu adam bir şeye güvenip hem sözleşme yapmamış hem hesaba para almış o yüzden dikkat etmek lazım ne yazık ki bazı yerlerde insanlar adaletini kendi sağlıyor adliyeler değil

edit
ve anlattığına göre zaten bi insan evladına benzemiyor şahıs
karşılaşmama gibi bi ihtimalin bile yok. normal komşuyla bile en ufak şeyden münakaşaya girildiği bu dönemde ev sahibiyle ters düşmek.. bilemiyorum
Sözleşme yapmayan çoğu ev sahibi genelde elden alır parayı, iz bırakmaz. Bu kişi banka üzerinden ödeme alarak aslında kendi aleyhine delil oluşturmuş. Yani istemeden de olsa kiracının eline güçlü bir ispat vermiş durumda. 3 yıl boyunca düzenli ödeme yapılan bir evde, sözlü anlaşma bile mahkemede geçerli sayılıyor.

Ne yazık ki memlekette haklı olmak bazen yeterli olmuyor. İnsanlar adliyeye gitmeden işi kendi çözmeye çalışıyor, bu da işi içinden çıkılmaz hale getiriyor. Kiracının “hukuki olarak” güçlü olması önemli ama ev sahibinin üst katta oturması gibi detaylar da günlük hayatı zindan edebilir. Ben şahsen bu yöndeki zorbalara hak ettiğini hiç düşünmeden veriyorum. Kimse kiracının emeğini, düzenini hiçe sayıp bir akşam arayıp ‘çık’ diyemez. Hele ki üç yıl boyunca tık demeden kira alınmışsa... İnsan biraz utanır. Üst katta oturuyor diye kendini dokunulmaz sananlara hayatın öyle yürümediğini hatırlatmak lazım bazen.

Elbette mal sahibini de düşünüyorum mesela kiracı arkadaş civardaki ev fiyatlarını araştırarak iyileştirme önerebilir. Sonuç olarak mal sahibi de evi kiracıya almadı. Eğer fiyat ucuzsa benim tavsiyem güzel bir revize ile göz boyayın ve bu işi tatlıya bağlayın.

Ama yine de kimse böyle bir durumda çaresiz değil. Kanuni haklar kullanılmazsa, hep başkaları aynı şekilde mağdur olur. En azından bu tür konularda bilgi sahibi olmak bile birçok kişinin önünü açabiliyor.