Irak'tayım. Keşke yerel Halk dan alabilsem.
Neden yerel halktan alabilsen ?
Lastik hataları mı yoksa uygunluk konusundamı
Başlangıçta mantıklı gelebilir. ama garantisiz faturasız şekilde alacaksın bunu unutma. Ağır vasıta araçlar lastik tercih edebilirim arasında ciddi fark var ve ticari amaç gözetildiği için tercih edilebilir.
Lakin otomobil konusunda TR den garantili faturalı şekilde bilindik ebatları almanızı öneririm. Lastik işi tamamen şans taktırıp geldikten sonra lastik hatası ortaya çıksa muhattabınız yok tekrar gitmeniz gerekecek yani bir daha masraf edeceksiniz. Şahsi düşüncem gerek yok.
Not: Lastikçiyim.
Lastik hataları konusu tarafına hiç düşünmemiştim.
Bir ara çıkma lastik almıştım, araba otobanda seke seke gidiyordu bildiğin sürekli taş var gibi titreme yapıyordu.
Sonra istanbul dönüşü lastikleri söktürüp yeni lastik taktıracaktım ( yine çıkma ) lastikçi açıp baktı içindeki teller çıkmış yamulmuş hep lastik tabanı bozuk.
Bu şekilde nasıl geldin dedi 160-180 basa basa geldim dedim

Gidersem muhtemelen 2-3 gün kalıyorum genelde, o sürede oranın yollarında basma fırsatım olur herhangi bir balans bozukluğunda götürür baktırırım diye düşünüyorum ama onun dışında ıslak zemin testi yapma imkanım olmaz.
Lastikten lastiğe çok fark var dediğiniz gibide,
Örneğin bir ara aldığım çıkma lastiklerle viraja 200-220 ile girerken aynı yollarda 150-160 ile arabanın arkası kaymaya başlıyordu yada önden kaymaya başlıyor.
Tek korkum o böyle bir lastiğe denk gelirsem kötü olur.
Şuanki lastiğim ile çukurlara lak lak giriyorum bir sorun olmadı en son bir çukura çok sert girdim alt takım gitti kesin dedim ön lastik balon yapmış ufak bir balon

Sağ arkadada balon var zaten 7-8 aydır öyle geziyorum üzerinde uzun yolda yaptım kaldırım kenarına değmediği sürece patlamaz diye düşünüyorum onuda.
Hangi marka önerirsiniz peki?