demirart adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gelecek kaygısı tabii ki hocam Sadece mutlu olmak istediğim için kendi mesleğimi yapmak istiyorum fakat yapamıyorum. Aklıma yatan çok fazla fikir oluyor, çok şey deniyorum, başarısız oluyor veya istediğim sonucu elde edemiyorum. Birçoğu sadece başlangıç aşamasında kalıyor. Bir şeyler yapmam gerekiyormuş gibi hissediyorum ve çok çalışmaya çalışıyorum. Çoğu zaman olmuyor. Nerede hata yapıyorum bilmiyorum. Tek bildiğim denemekten vazgeçmiyorum, sürekli deniyor ve çalışıyorum.

Hiç kimseyi mutlu görmüyorum. Türkiye'nin gözdesi sayılabilecek turizm yerlerinde de, büyük şehirlerde de insanların çok gergin ve stresli olduğunu gözlemliyorum. Garipsiyorum, asla para çare değil gerçekten ama bazen çok pahalı bir ev karşısında hayran kalıyorum. Gerçekten arkasında yatan hikaye ne, yaşanmışlık ne ve nasıl bir çaba sonucunda bu servete sahip olduklarını merak ediyorum.

Geleceğimi nasıl şekillendirebilirim, nasıl çalışmam gerekir, ne yapmam gerekir. İşte bir sürü şeye kafa yorup sonra kendime diyorum ki: Küçük şeylerden mutlu olmayı dene, hayata bir kez geliyorsun.
Herkes mi aynısını düşünür? Peki neden, herkesi aynı düşünceye iten şey nedir? Aile mi? Türkiye mi? Bir çok kişi aynı şeyi düşünürken sadece %2lik bir kesim belki başarabilir, hayallerine kavuşabilir. Bu %2'lik kesim ise sadece zihniyetini değiştirebilenler olacaktır. Hayata bakış açısı, zihniyet doğru olduğunda başarılabilir diye düşünüyorum ama bu zihniyet nasıl bir zihniyet, nasıl bir kafa yapısı? Nasıl olmalıyım, ne yapmalıyım diye düşünmekten kafamı alıkoyamıyorum. Çok erken yaşta tanıştım iş hayatı ile, küçük yaştan beri başarıyı hedefleyip çalışıyorum. Ama zihniyet değişmedikçe hiç bir şey olmadığını görüyorum. Yoksul Baba Zengin Baba kitabını biliyorsunuzdur, onun serilerini satın aldım, okumaya çalıştım. DEHB sağolsun bitirmeme engel oluyor. Eğer okumak isterseniz şiddetle öneririm, sadece çalışmak ile, öğrenmek ile olmayacağını, kafa yapısının da önemli göreceksiniz.

Ankara'da yaşıyorum. Aynı sizin gibi, bir holding binasının önünden geçerken o holdingi kuran adamın neler yaptıklarını, nasıl bir insan olduğunu araştırıyor, nasıl bir hayattan geçtiğini arkasında olduğunu hayal ediyorum. Bu kıskanmak mıdır? Sanmıyorum. Ama açık konuşayım imreniyorum.

Herkes lüks hayat istiyor, holdingler, şirketler. Ben maddi özgürlük istiyorum ve sahip olacağım. Maddi özgürlüğümü elime alana kadar dişimi tırnağıma takıp gece gündüz çalışacağım ama kazanacağım.

Herkes başarılı olmak, hedefine ulaşmak istiyor. Unutmayın, kafa yapısını değiştirebilen kazanacak. Aileden gelen kafa yapısı başarılı olsaydı ailelerimiz başarılı olurdu, burada 200-300TL kovalamazdık. 😊