lastasmile adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tam olarak hakim olmadığım için ai lerle hasbihal yaptım:
  • YouTube Studio Analitikleri: YouTube Studio'ya girerek videolarının "İzleyici Kitlesi Tutma" (Audience Retention) oranlarını kontrol etmeli. Oranlar düşükse, izleyiciler videoyu erken terk ediyor demektir.
Nasıl Anlarız?
  • Ani Düşüşler: Kanalın izlenme sayılarında veya keşfet gösterimlerinde ani ve açıklanamayan bir düşüş yaşanıp yaşanmadığını kontrol etmeli.
  • YouTube Topluluk Kuralları İhlalleri: YouTube'dan herhangi bir topluluk kuralı ihlali uyarısı alıp almadığını kontrol etmeli. Uyarısı varsa, bu durum keşfete düşmesini engelliyor olabilir.
  • Şüpheli Etkileşimler: Kanalın analitiklerinde anormal derecede yüksek veya düşük etkileşim oranlarına sahip videolar olup olmadığını incelemeli.
  • "Bilinen Sorunlar" veya "Önemli Uyarılar" Bölümü: YouTube Studio'da kanalının genel durumu veya herhangi bir uyarı olup olmadığına dair bildirimleri kontrol etmeli.
YouTube Studio'yu Kapsamlı İncele: Yukarıda belirtilen tüm metrikleri detaylıca gözden geçir. Özellikle "Erişim" (Reach) sekmesinde "Gösterimler" ve "Gösterim tıklama oranı" (CTR) verilerine baksın. Gösterimler düşükse, YouTube videolarını yeterince kişiye göstermiyor demektir.
bunların hepsini detaylı inceliyorum aslında yapay zekadanda fikir alıyorum senin bu dediklerine benzer şeyleri söylüyor ama bana garip geldi bu kadar istikrarlı içerik üretip önerilmemek.
Vulcanist adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Video editlerinizde şunu 3 şeyi deneyin 1 - Artık etiket kullanmayın. 2- Studio'tan izleyicileri kaybettiğiniz yerleri tespit edip videodan kaldırın. 3 - Kamerayı gerçek bir insanı görecek şekilde gösterin. Mesela resmi yapan kişiyi resmi yaparken gösterebilirsiniz 2 saniye kadar sonra bir 2 saniye daha.. gibi gibi
çok güzel fikir deniyorum.
yunnux adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Birde normal video yükleyin. Resmin başlangıcından bitişine kadar çizildiği kesintisiz tek bir video yükleyip deneyin.
onu denedim en başlarda fakat daha az izlenme aldım