Merhaba arkadaşlar,
Bir süredir araştırıyorum ama net bir cevap bulamadım: Ücretsiz muhasebe programı var mı? Gerçekten iş görecek düzeyde bir yazılım bulabilir miyim, yoksa hepsi deneme sürümü mü? Bu konuda deneyimi olan arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var.

Küçük İşletmem İçin Ücretsiz Muhasebe Programı Arıyorum

Küçük ölçekli bir iş yürütüyorum. Ay sonu geldiğinde “ne kadar kazandım, ne kadar harcadım” gibi şeyleri Excel’de değil de daha profesyonel bir sistemde takip etmek istiyorum. Ama işin başındayken her ay yazılıma para vermek de istemiyorum açıkçası. Bu yüzden tekrar soruyorum: Ücretsiz muhasebe programı var mı, varsa gerçekten kullanılır mı?

Google’da Arattım, Kafam Karıştı

Google’da “ücretsiz muhasebe programı var mı” diye aratınca onlarca yazılım çıktı karşıma. Ama çoğuna girince ya sadece 14 günlük deneme veriyor, ya da bazı temel özellikler (örneğin fatura kesmek) için para istiyor. Açıkçası deneme süresinden sonra işim yarım kalacaksa baştan girmek istemiyorum.

Aradığım Programda Olması Gerekenler:

• Gelir ve gider takibi
  • Basit fatura kesme
  • Müşteri (cari) takibi
  • Türkçe dil desteği
  • Ücretsiz sürümde temel özelliklerin kısıtlanmaması
  • Mümkünse çevrimdışı çalışabilmesi veya bulutta güvenli saklama

Siz Ne Kullanıyorsunuz?

Gerçekten ücretsiz muhasebe programı var mı diye soran tek kişi ben değilimdir diye düşünüyorum. Özellikle yeni başlayan girişimciler, freelance çalışanlar veya küçük esnaflar için sağlam bir ücretsiz çözüm varsa bilmek isterim.
Kendi deneyiminizi, kullandığınız programın adını ya da önerilerinizi aşağıya yazarsanız çok sevinirim. Hem ben hem de aynı soruyu soran başkaları için faydalı olur. 🙏