ReferXchange adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kendi otomatik işlem mekanizmalarımla yıllarca (15 20 yıl öyle şakadan yıllarca değil) bir çok backtest yaptım ve tüm zamanlar için geçerli ve garantili kesin vs ifade kullanabileceğim bir otomatik işlem stratejisi bulamadım, ama bunun neden olamayacağı ile ilgili bir çok argüman geliştirdim.
Peki bir sistem veya algoritma ile veya bir strateji ile belirli bir dönem de olsa kazanç elde edilemez mi? evet elde edilebilir, stratejiniz hala geçerli olduğu sürece olur bu ve finans piyasaları döngüler halinde hareket eder. Bunu bilip döngülere ayak uyduran kişi psikolojisine hakim olabilirse, kasa yönetimini vs iyi yaparsa elbette çok düzenli olmasa da kaydadeğer oranda kazanabilir.
Sizin yaklaşım veya stratejinizi bilmiyorum ama ifadenizde sorun var. "kesin" demeyin "şu anda işleyen bir strateji geliştirdim belli bir oranda kazanacağım ama mexc de referansım olarak üye olursanız size kazandırdığımdan ben de kazanmış olacağım." diyin.
kaldıraçlı işlemlerde strateji geliştirmek çok zordur ve stratejiye uymak da çok zordur. Eliniz kaldıracı arttırmaya gider, sizin gitmese sizi dinleyecek kişilerin eli gider. "kazanmanın laneti" bu, (bunu yıllarca deneyim kazanmış bir kişi olarak naçizane geliştirdim kazandığınız zaman size bir güven geliyor ve bu size hata yaptırıyor. psikoloji yönetiminin önemli bir kısmı soğukkanlı davranıp stratejinizi bozmamaktır.
bunları yapamayacak kişilere göre ve matematik bilmeyecek kişilere göre değil kaldıraçlı olarak finansal her hangi bir varlıkla işlem yapmak. dikkatli olun kaybetme bağımlısı haline gelmeyin.
Hocam dediklerinize katılıyorum. Biraz erken olduğunu fark ettim zaten ve 1 ay deneme süresi tanıcam kendime.
Benim stratejim genel olarak daha öncede bahsettiğim gibi ; airdrop dağıtımlarında coinin bir anda düşmesi, hacim yarışmaları bittiğinde coinin belli saat içerisinde düşmesi ve yeni çıkan coinlerin farklı borsalarda farklı fiyatlara sahip olup, daha sonra belli bir fiyatta birleşmesi. Özellikle merkeziyetsiz borsalarla normal borsalar arasında fark oluyor yeni çıkan coinlerde. Bu da bazen abritaj olanağı sağlıyor.