@Naim; siz FiberData firmasıyla veya r10 üzeirnden FiberData kullanıcısıyla mı bu işlermleri yaptınız? Neden FiberData firmasını şikayet ediyorsunuz ?
Bunu sormamın sebebi tamamen firmanın aklındaki soruları gidermek icindir.
@FiberData; Söylediğiniz şey şuna çıkıyor, "Naim kullanıcısı FiberData firmasının eski sahibiyle FiberData ile alakalı olmayan yollarla ticaret yapmıştır" bunu mu söylüyorsunuz?
Eğer durum bu olsa bile, anladığımız kadarıyla FiberData firmasının eski sahibindeyken iştigal ettiği ticaret konularıyla aynı olan bir ticaret yapılmış görünüyor.
Ekstra, benim x adında bir firmam var 25 yıldır hosting satıyorum, r10 üzerinden de bir kullanıcı gelip hosting istedi ve sattığımda bunu Serkan olarak mı satıyor oluyorum? Buradaki herkes beni x firmasında olduğum icin bilmiyor mu? Yarın bir gün sorun yaşasa müşteri demeyecek mi x firmasının sahibi ile işlem yaptım mağdur edildim diye. Firma da şey mi diyecek bu bizi bağlamaz siz firmanın sahibiyle yapmışsınız.
Ben mi yanlış anlıyorum, lütfen düzeltin.....
Yeniden merhabalar,
Aslında tam olarak ilgili alışveriş Fiber Data kullanıcısıyla da gerçekleştirilmemiş durumdadır. İlgili alışveriş 20-12-2024 tarihinde gerçekleştirilmiş olup, bu esnada bu R10 hesabının kullanıcı adı FurkanYAZICI'dır. Bu durumu doğrular nitelikteki ekran fotoğrafları ektedir.
Tarih bilgisini içeren
@Naim; Bey tarafından paylaşılmış ekran görüntüsü:
Kullanıcı adının güncellendiği tarihe ilişkin ekran görüntüsü:
Aslına bakarsanız, ilgili ticaret FiberData kullanıcısıyla dahi gerçekleştirilmemiştir. Ticaretin gerçekleştirildiği dönem içerisinde bu hesabın kullanıcı adı Furkan YAZICI'dır.
Ayrıca bu durum dışında, tekrar belirttiğimiz gibi Fiber Data konuya sadece co-location tarafında dahil olmaktadır. Sunulan co-location hizmetinin üstünden de aylar geçmiş olup, ilgili hizmete ilişkin olarak herhangi bir mağduriyet mevcut değildir. hostingservisi.com, WiseCP lisansı ve ilgili cihazın toplu bir şekilde satışı bu hesabın kullanıcı adı Furkan YAZICI iken gerçekleştirilmiştir.
Paylaşılan WhatsApp mesajlarında da Fiber Data tarafından co-location hizmeti alınmış olduğu açık bir şekilde bellidir. Bu konu tarafımızca hukuki olarak da değerlendirilmiş olup, hukuki değerlendirmelerin sonucu bu durumdan tarafımızın sorumlu tutulamayacağı yönündedir. Yine ilgili durum farklı avukatlardan hukuki danışmanlık alınarak teyit edilebilir durumdadır.
@xtreme;
Konuya kısa özet olarak:
- Ticaretin gerçekleştirildiği zaman diliminde hesabın kullanıcı adı FiberData değildir. Furkan YAZICI'dir ve hostingservisi.com isimli firmayla beraber WiseCP lisansının ve ilgili donanımın satışı Furkan YAZICI kullanıcı adı aktifken gerçekleşmiştir.
- Furkan YAZICI sonrasında sadece devre bahis, diğer firması olan FiberData'dan ilgili müşteriye co-location hizmeti sağlamıştır. Co-location hizmeti aylar önce zaten sonlandırılmış olup, bu konuda herhangi bir mağduriyet mevcut değildir.
Daha önce de belirttiğimiz gibi mağduriyete söz konusu ticari işleme FiberData'nın dahil olmadığını ve ilgili ticari işlemin Furkan YAZICI ile kişi arasında olduğunu tekrar belirtiyoruz. Görüldüğü gibi ticaretin gerçekleştirildiği dönemde hesabın kullanıcı adı da Furkan YAZICI'dır ve R10 üzerinde FiberData ile ilişkili doğrudan herhangi bir içeriği mevcut değildir.
Kişiye şirket tarafından co-location dışında herhangi bir fatura da kesilmemiştir.
@xtreme; Konuyla ilişkili olarak birkaç farklı kaynaktan tarafımızca hukuki danışmanlık alınmış olup, ne yazık ki nihai sonuç ilgili durumdan tarafımızın sorumlu olmadığı yönündedir. Tıpkı kişinin forum üzerinden araç satması ve ardından satılan aracın ayıplı çıkması örneğinde olduğu gibi.
Konuyu değerlendirmenizi rica ederiz.
Zamanınızı aldığımız için üzgünüz.
Saygılarımızla.