Arkadaşlar ben bundan bir kaç yıl önce Amazon arbitraj iş modeli yapıyordum fakat eğitim aldığım yerlerin dandik olmaları ve benim yanlış ürün alışlarım sebebiyle o iş modelinde zarar edip bırakmıştım onu. ( Amazonu bırakalı 2 yıl oldu sanırım.) Ayrıca eski mesleğim olan ticarete atıldım ve beni düzlüğe çıkaracak paralar kazandım. Şimdi niyetim ek iş olarak Amazonda private label işi yaparak kendi markam üzerinden ticaret yapmak istiyorum. Sizde bu iş modeli yapılır mı? Eğitimcilerin bahsettiği kadar bu paralar kazanılıyor mu? Bu konuda tecrübe sahibi arkadaşlar beni bilgilendirebilir mi
merhaba hocam,
yakın zamanda bende Amazon Avrupa ve Rusya pazarına satış yapıyor olucam. Daha önce ufak tefek ticaretlerim oldu fakat direkt olarak ticaret yaptım diyemem. Bu süreçte bir çok insanla konuştum ve tecrübelerini dinledim.
Ticaretin altın kuralı olan 'bir ürünü alırken kazanırsın satarken değil' sözüne uygun hareket etmek gerektiğini hatırlatmak isterim. Ben giyim ve iç çamaşırı üzerine satış yapıyor olucam ve yaklaşık 10 farklı üretici ile farklı malzeme çeşitleri için görüşmeler sağladım ve fiyatı olabildiğince minimum seviyelere indirdim ve bunu aynı zamanda Avrupa'ya ürün göndermek için lojistik firmaları için de yaptım.
Sürecimi r10 üzerinden paylaşıyor olucam size de başarılar dilerim.
Selamlar, sormanın bir mahsuru yoksa bir aksiyon, bir yol alabildiniz mi veyahut şu an hangi durumdasınız?Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
@Turgut1453; hocam danışmalıktan bahsediyorsunuz. Gerçekten buna ihtiyaç var mı? Yabancı kaynaklar takip edilerek veyahut daha profesyonel olma aşamasında five*r gibi platformlardan destek almak daha mantıklı olmaz mı? Aslında bu iş, kişinin araştırma ve geliştirme kabiliyeti ile ayrılmaz bir bütünlük oluşturduğunu düşünüyorum.
@Turgut1453;
@utkayalp;
@falone; ayrıca sizlerin bir konuda tecrübe sahibi olduğunuzu düşünerek bir hususu danışmak istiyorum. Anahtar kelime araştırması, rakip analizi, ürün satış tahmini gibi önemli verilerin analizi için hangi yazılımları önerirsiniz? Jungle Scout, helium 10 gibi 3. Parti araçların ön planda olduğunu görüyorum. Bu yönde Sizin fikir ve tavsiyeleriniz ne olur?