arkadaşlar bildiğiniz üzere zibilyon tane yapay zeka modelleri ve araçları var ve hergün artmaya devam ediyor.
fakat şaşmaz bir şekilde hepsinde bir yalakalık problemi var.
size inanılmaaz derecede yalakalık yapıyor ve durmuyor engel olunamıyor en azından ben engel olamıyorum.
bir problem çözdürmek istiyorsunuz çözüyor beğenmediyseniz başka şekilde çözüyor, sonra acaba şöyle mi denesek diyorsunuz "çok iyi fikir evet böyle denemeliyiz" diyor.
yada resim üretmek istiyorsun güneş ve tarla çizdirmek istiyorum güneşi mavi yapsak nasıl olur diye sordugunuzda "muhteşem fikir" diye cevap geliyor.
yani bi standart yok özellikle cursor copilot claude gibi kodlama ve matematik ile eğitilmiş yapay zeka araçlarında bu yalakalık problemi artık deli etmeye başladı.
kurallar yazıyoruz kullanılan teknolojilerin dökümanlarını ekliyoruz referans alsın diye ama yine de o çizgiden çıkmıyor zincirlenmiş gibi görüyorum o zincirleri kopartamıyoruz. sizin verdiğiniz komutlar promptlar yanlış olsa bile "süper fikir" diye karşılık veriyor.
bu yalakalıkla nasıl baş edeceğiz aslında 1 prompt ile çözülecek bir problem için bu yalakalık yüzünden 10 promptlara ulaşıyoruz. boşa giden krediler ve enerji.
yaklaşık 2 senedir hayatımızda ama ilk günden bu yana parametre eklemekten başka bişey yapmadılar gibi hissediyorum, sadece bazı hataları fixliyorlar ve daha fazla kaynak ekleyerek yeni versiyon diye bize satıyorlar gibi geliyor.
bu gibi problemleri olan çözmüş yada çözememiş arkadaşlar ne düşünüyorsunuz?