Kiralık yazılımlara para ödemeyin. Her şey için ekstra ücret karşınıza çıkacaktır. İlk konuşurken çok ılımlı yaklaşırlar. Biz diğer firmalar gibi değiliz. Esnek davranıyoruz diyenler bile olacaktır. Her şey müşteriye paket satana kadardır. Sonraki süreçte en ufak talebiniz için ekstra ücret alırlar. Ayrıca her sene yenileme ücreti alınacaktır. Bir defa para ödeyip, devamlı kullanabilecek olduğunuz, zamanla geliştirme yapabileceğiniz sistemlere bakmanız daha sağlıklı olur.
Birçok e-ticaret projesinde bulundum. Kimisinde kendi işimiz, kimisinde ise müşterilerimizin projesi olarak ve gördüğüm şey sabittir. Müşteri siteye bakmaz. Zaten %75-80 oranında mobil kullanım oluyor. Bu yüzden mobili düzgün ve akıcı bir sistem size fazlasıyla yetecektir. Çoğu müşteri sepete bile gitmiyor. Sayfanın ekran görüntüsünü alıyor. Whatsapp hattına geliyor. Ben bunu almak istiyorum diyor. Aldığı ekran resmini fiyat yazıyor ona rağmen bile fiyatı nedir şeklinde soran çok oluyor.
Velhasıl kelam benim düşüncem bu kadar yüksek meblağlar ile ticaret yazılımı kiralamanın hiçbir anlamı yok.