Ne anlattığın belli değil hocam... Her paragraf birbiriyle çelişiyor ve ana fikir yok...
F35 ve S400 seçimin hangisi olurdu? Kısa ve net cevap.... Sosyal medya değil; konunun uzmanlarından dinliyoruz biz. Sizin çok özel ve farklı kaynaklarınız mı var? Chatgpt diyorsunuz.
Benim yazdıklarım çok açık ama maalesef sosyal medya kullanmaktan okumayı bırakıp taramaya başlamışsınız.
Okuma yapmıyorsunuz tarama yapıyorsunuz kaçırdığınız bir kelime sayesinde anlam kaçıyor.
Chatgpt'ye soruın demedim, chatgpt iyi bir çeviri yapıyor. Gerçek uzman bilgisini bulun ve chatgpt'yi çeviri için kullanın dedim.
S400 tek başına çalışan standalone bir sistemdir.
Yani S400 bizim kullandığımız veri bağına bağlı değildir.
Ve ağa bağlı olmayan bir hava savunma sistemi kendini bile korumakta zorlanır.
Ruslar kendileri S400'leri iyi bir radar ağına bağlamadıkları için S400'ler ile bir çok kez kendi uçaklarını vurdular.
Üstelik alınan batarya sayısı ve adeti ülkeyi de stratejik hedefleri de korumaya yeterli değil.
Şimdi bunlar bilinirken dünyanın en gelişmiş savaş jeti yerine S400 almanın mantığı nedir?
Amerika'nın en gelişmiş savaş jeti yerine yine görev bilgisayarı Amerika tarafından geliştirilmiş f16'ları ve Amerika'nın ürettiği hava hava füzelerini kullanan f16'ları kullanınca Amerika bizi durduramayacak mı?
Kendi ürettiğimiz uçak envantere girene kadar en yüksek teknolojili savaş jetini kullanmamız lazımdı.
S400'ler en yüksek teknoloji diye tanıtıldı ama Rusya Ukrayna savaşında hiç bir zaman hava üstünlüğünü tam olarak ele geçiremedi.
Tahran'ın üzerinde uçan İsrail uçakları gibi Rus uçakları Ukrayna şehirleri üzerinde uçamadılar.
Yarın Yunanistan'ın elinde f35 olduğunda bizde hala f16 block 50 olursa kara sularını 12 mile çıkaracak cesareti bulurlar.
S400 aldıktan 5 sene sonra Siper üretmeye başladık.
Ama 5. nesil uçak üretmeye 5 sene sonra başlayamayacağız.