indexleme algoritmasından ziyade "içerik kalitesi" tarafından şüpheleniyorum ben. Eski içerik, güncellenmeyen içerik, bilgi kirliliği içeren içerikler vb gibi. Müşterilerimin sitelerini büyük korkuyla takip ediyorum bu olaylardan dolayı. Ama 2 gündür düşüşün aksine hafiften bir yükseliş sinyali alıyorum. bence sorun tamamen site içeriklerinin kalitesiyle alakalı bir durum. İlk etapta gözüme çarpan detay sayfaların benzerlik olayı. Eğer bir sayfa başka bir sayfaya çok benziyorsa siliyor gibi. önceden birebir içerik olunca "tekrar eden içerik" sebebi ile kaldırıyordu. şimdi ise sanki bir oran belirlenmiş gibi düşünüyorum. bu tabiki tamamen tahmin. Eğer benim sitemin içerikleri çok kaliteliydi ve özgündü, buna rağmen indexlerim silindi diyen varsa düşüş sebebini herkes için anlayabiliriz belki.
Şöyle düşünürsek binlerce manav var, ee şimdi diğerleri satış yapamayacakmı iyi kötü olarak sıralama alması gerekli komple dükkanı kapatacaksın diyemez böyle bir kural olamaz. Herkes site açar iyi kötü işletir bu onlara sıralama şansı verilmeyecek diye bişey söz konusu olamaz rekabete ters bir durum bu.