Hocam normalde bende F-35 alınması tarafındaydım yıllardır taki F-35 kullanımı için yazılım kısıtlaması olasılığı olduğunu öğrenene kadar

galiba yanlışım yoksa Uçaklar görev planı dahilindeyse ve yazılımda kısıtlama yoksa kulllanılabiliyor yani istenildiğinde uçaktaki silah istasyonlarını ve radar sistemlerini devre dışı bırakabilirler (İsrail karşı abd izin verir mi hayır Yunanistana karşı izin verir mi hayır),

Biz bu uçakları kime kullanacağız olası rakipler belli , Egede yunan krizi var, Rusya ile aramız limonu bir gidip geliyor, ortadoğuda en büyük tehdit unsuru israil , suriye,ermenistan da var fakat bunlar güçsüz ülke tehdit olarak saymıyorum güçsüzler ,

Amerikada yunanistan ve israil lobisi aşırı güçlü tıpkı ermeni lobisi gibi yani alacağımız uçaklardan verim alamayacaktık S-400 mantıklı ama bu demek değildir ki bizi uçak gerekmiyor acilen KAAN ı envantere almak şart işin kötü yanı belli bir süre amerikan menşeili F-110 motoru kullanacağız kaanda , TF-35000 seri üretime girene kadar. o zamana da ne olur bilinmez. Yerli çip üretimide önemli bence uçaklarda kullanılan TSMC veya intel tabanlı işlemciler yerine %100 Yerli üretim çipler yapmamız lazım