Merhaba hocam. Aslında remote çalışmıyordum ama bir dönem bazı aciliyetlerden dolayı iş yerindeki işe evde müdahale etmem gerekti.
Sonra "Elini ver kolunu kaptır" misali, ofisteki işler daha fazla eve yönelmeye başladı ve bir süre sonra epey bir remoteye benzer hâl aldı.
Şahsi düşüncem, sabah-akşam yol yorgunluğu çekip iş yerine gidin ama iş yerindeki iş hiç bir şekilde evinize sirayet etmesin. Mesai saatiniz bitince "Acaba iş çıkar mı" düşünceleri kafanızda olmasın.
Freelance gibi çalıştığınız kadar kazansanız yine motive bulursunuz, ama remotede tamamen sömürüldüğünüzü hissediyorsunuz, yorucu bir süreç oluyor.
Tasarımcıların her zamanki problemi hocam.. Tam zamanlı çalışıyorsan yapabiliyorsan bile yapmayacaksın bazı şeyleri.. Sonra üzerine kalıyor dediğin gibi. Ben daha iyi performas vermenin cezalandırılmadığı bir şirkete denk gelmedim..
Sigorta girişiniz ve iyi bir iş sözleşmeniz olduktan sonra paranızı almamak gibi bir durum oluşmaz.
Bir olumsuzluk yaşansa dahi iş sözleşmeniz kapsamında kanuni yollarla söke söke alırsınız.
Hocam sözleşmen varsa, yasal yollara başvurursun vs bir şekil alırsın dediğin gibi ama ben eminimki %90 sözleşme felan yapmıyorlardır. Yoksa aranda bir
resmi olarak geçerli anlaşma varsa elbette söke söke alırsın.