Öncelikle saatlik ücretlendirmeyi destekliyorum ve böyle olması gerektiğini düşünüyorum. Ancak bu bir saat kod yazarım, bir saat yemek yerim diye hesaplanan bir şey değil, proje üzerinde net kaç saat çalışılacak? 3 saat mi? 3*fiyat = ücret şeklinde olmalı.
Saatlik ücret belirlenirkende yazılımcının bilgi birikimi / deneyimi göz önünde bulundurulur. Bu iş çok basit saatlik ücretimi yarıya düşüreyim demem zaten o işi hızlı yapacağım. Sen benim bilgi birikimimi, deneyimimi ve bir saatimi satın alıyorsun ona göre ücret ödersin.
Belki iş 6 aylık yazılımcının yapabileceği seviyededir ancak sen 7-8 yıllık profesyonel bir yazılımcı ile konuşuyorsan ona göre ücretini ödersin.
İşin sırrı, yapılacak işin seviyesine göre yazılımcı ile çalışmakta.

İkincisi konuda tartışılan bir konuya değinmek istiyorum,
İş detayını gördükten sonra bütçe sorulması ve belli aralıklarla fiyat teklifi verilmesini doğru buluyorum.
R10'dan adam geliyor AI destekli eğitim platformu yaptıracağız. İçerisinde özel hocasından tut mesajlaşmasına kadar her şey var. Bir tanede codecanyon hazır admin paneli bulmuş, sağını solunu çizip burada bu olacak şekilde projeyi anlatmış.
Üzerinde konuşulsa, toplantı yapılsa, yol haritası çıkarılıp fiyatlandırma yapılsa belki birkaç günümüzü alacak.
Bütçeniz nedir diyorum, bütçem niye önemli ki diyor.
İşi xxx.xxx₺ altına alamayız diyorum, iki yazılımcı çalışsa iki ay sürer diyorum Aaa biz iki kişiyiz bütçemiz 10-15 bin diyor.

İki yazılımcının iki ay uğraşacağı bir projede yol haritanızı, bütçenizi, proje sonrasında geliştirme/destek süreçlerini öğrenmek isteyeceğim.
Admin panelinde tasarım değiştirme -> yazılım mantığı ile ayırdığınız asgari ücret altındaki bütçelerle insanların birkaç gününü almak doğru değil.