Attiginiz linke gore 0.15 bac icin arac kullanimi neredeyse imkansiz hale gelir, kusma , denge kaybi demis.
Peki 4.10 promil yani 0.41 bac alkole sahip biri, duz bir cizgide yuruyebilir mi ve polis karakolundan tıbbi mudahale yapilmadan salinir mi ?
Hocam sizin özel durumunuzdaki yapılan hatalar konusunda yorum yapmadım. Siz kendi özel durumunuzla ilgili itirazınızı yapmışsınız süre geçtiği için sanırım kabul edilmemiş veya arkadaşlar süre geçmiş kabul edilmez demiş zaten. Uygulamada hata varsa bu hata sizi cezadan kurtaracaksa tabiki kendi açınızdan bunu zorlamanız, üstüne gitmeniz içgüdüsel olarak yapacağınız en mantıklı şey.
Ben genel olarak alkollü araç kullanımının engellenmesi gerektiğini savunan birşey yazmışım. Verdiğim link amerikanın "Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi " gibi resmi bir kuruluşu, 0.15 e çekilmesi gerektiğini düşünürse bu tarz araştırmalara dayanarak kanun koyucularımız ve bu limit ilaçlarla erişilemeyen bir limitse veya bu tarz ilaçlar için belge ibrazı ile cezadan muaf tutulabilecekse sürücüler; alt limitin 0.15 e çekilmesinde hiç bir sakınca
bence yok. Çünkü ben alkol aldıktan sonra hiçbir şartla araç kullanımının serbest olmaması gerektiğini düşünüyorum.