Beyefendi "Sanık kazaya karışmamıştır." bir bahane değil. Bu tarz durumlarda ceza için illa birinin canı mı yanması lazım. Bu bir bahane değil. Alkollü araba kullanmanın hiçbir bahanesi OLAMAZ. Ben düşük promil istisnasına da karşıyım. En ufak tespitte keseceksin cezasını. Bugün bir bardak içip başına geçen, yarın ayarı kaçırır kendini bilmez şekilde araç başına geçer birinin canını yakar. Ayrıca bir alkol probleminiz olduğu ortada. Ben hakimin yerinde olsam belirttiğiniz "Ayrıca, olaydan 8 ay sonra yaklaşık 3.00 promil alkol aldığımda alkol komasına girerek hastaneye kaldırıldım. " söylemini itiraf kabul ederek karar alırdım.
Merhabalar. Ceza icin degil. Burada sanigin savundugu sey, alkol olcumunun guvenilirligi. Yani tum bu davanin en temelidir. Siz ve diger r10 uyeleri yorumunuzu bu promile dayanarak yapiyorsunuz. Bizim amacimiz ise bu promilin dayanak alinmamasi. 4.10 promil alkol, tibbi mudahale sartini dogurur. Sanik, polislerin sasirmasi sonucu karakolda duz bir cizgide yürütülmüş ve sanik hicbir sorun olmadan yürümüştür. Buna o gun gorevli polis memurlari ve sivil olarak ben sahidim. Sanığa kan testi hakki bildirilmemis ve 20 dakika bekletilmemistir. Sanigin cok az alkol kullandigina ben sahidim. Olayi anlatayim. Sanik aksam vakti sanayide bir arkadasini isten almaya gidiyor. Onu beklerken alkol kullaniyor. Sanayi cikisindaki cevirmede ise hic bekletilmeden alkolmetreye ufluyor ve inanilmaz bir sekilde 4.10 promil cikiyor. Sonrasi malum, karakola götürülüyor. Polisler karakolda halen saskin nasil bu kadar akli basinda olduguna.
Ekleme: sanigin adil yargilanmasi icin eldeki delilin güvenilirliği sarttir. Adalet bir gun hepimize lazim olacak unutmayiniz.