filmdefilm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kardeşim kısacası infazın patlamış daha önce aldığın 1 senelik hapis cezası 5 yıl erteleme verilmiş yani 5 yıl içinde bir daha suça karışma demişler. Fakat anladığım kadarıyla 5 yıl içerisinde tekrar suç işlendiği için infaz ertelemen kaldırılmış. Sen burda istinlafa gitsende bu 5 yıl erteleme aldığın hapis cezasına itiraz edemezsin çünkü muhtemelen onun süresi çoktan dolmuştur. Yeni işlenen suç için süresi ne olursa olsun aldığın cezanın 2 hafta içinde itiraz edebilirsin. Şayet etmezsen 2 seçeneğin var ceza 1 yıl olduğu için ya cezaevine girdi çıktı yapacaksın ya da hakimin kalemine gidip iyi bir sebebin olması durumunda belirli bir teminat ücreti yatırarak cezanı 1 yıl erteleyebilirsin. Geçmiş olsun...
Tesekkurler yorum icin. Sanigimizin itiraz hakkinin oldugu soylendi. Bu neden soylendi bilginiz var midir, oyleyse istinaf da mumkun mudur, sonucta itiraz edebilirsin dediler

ayesoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlara katılıyorum, taviz verilmemesi gereken bir kural. Ben az içtim o kadar içmedim gibi bir savunmanın manası olmamalı, azda içse çokta içse araç kullamına uygun olmayan kişi olarak değerlendirilip tekrar alamayacak şekilde ehliyetine el konulmalı diye düşünüyorum. Alkol alıp direksiyona geçilemez, geçilmemeli.
Trafige hic alkollu cikmama yasasi olsaydi dediginize katilirdim ancak 0.5 promile kadar hakki var sürücünün. Bu da alkol almasini kisitlamaz. Miktari onemlidir