Merhabalar, Türk Telekom ile uzun zamandır oldukça saçma ve yıpratıcı bir süreç yaşamaktayım. Bayramdan önce, yüksek tutarlı bir faturalı hat aldım. Fatura tutarım x.xxx TL civarındaydı. Bu nedenle, ertesi gün müşteri hizmetleri tarafından aranarak, isterseniz 12 ay taksitle faturaya ek ürün verebiliriz denildi. Kampanya kapsamında bana önerilen ürün xx.xxx TL tutarındaydı. Taksit sayısı da uygun olduğu için kabul ettim.
Bir hafta kadar bekledim ama ürün elime ulaşmadı. Bayram haftası olduğu için normal karşılayıp biraz daha bekledim. Ancak bayramın üzerinden haftalar geçmesine rağmen hâlâ ürünüm gönderilmedi. Buna rağmen ürünün taksit tutarı faturama yansıtıldı ve şu an ikinci faturayı ödemek üzereyim. Yani henüz teslim almadığım bir ürünün parasını ödemeye başladım.
Bugün en az beş farklı Türk Telekom bayisine gittim ancak hepsi, internet üzerinden alınan ürünlerle ilgilenemediklerini, müşteri hizmetlerini aramam gerektiğini söyledi. Müşteri hizmetlerini arayıp durumu anlattım. Cihaz siparişimin alındığını, taksitlerin faturama yansıtıldığını ve ikinci faturamın da geldiğini belirttim. Ancak ürün hâlâ elime ulaşmadı. Sitedeki sipariş durumunda işlemde yazıyor ve ürün henüz kargoya bile verilmemiş. Bunu müşteri hizmetleri de onayladı.
Ancak müşteri temsilcisi bu durumla ilk defa karşılaşıyormuş gibi davrandı ve hiçbir çözüm sunamadı. Siparişi iptal etmek istedim, ancak fatura kesildiği için iptal edilemez cevabını aldım. Üstelik müşteri temsilcisi, '14 günlük iade süresi dolmuş' diyerek daha fazla yardımcı olamayacaklarını söyledi. Bayiye gidiyorum, onlar da bizim yapabileceğimiz bir şey yok diyor. Hatta müşteri temsilcisi bile yapılacak bir şey yok şeklinde cevap verdi.
Şu anda elimde olmayan bir ürünün taksitlerini ödüyorum, ürünü bana teslim etmiyorlar ve iptal talebimi de çeşitli bahanelerle reddediyorlar. Bu nedenle, konuyu Tüketici Hakem Heyetine taşımayı düşünüyorum. Fakat öncesinde bu durumla ilgili başka bir çözüm yolu olup olmadığını öğrenmek istiyorum.