Feryat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçtiğimiz Sene başımdan hem komik hem ibretlik bir olay geçti. Bu gün ifade verdim. Hadi anlatayım da siz de ibret alın
Bir şahısla Google yorum hizmeti almak için anlaştık. 4.500 TL’lik ödemeyi peşin olarak yaptım. Ne hizmet geldi, ne bir geri dönüş… Uzun uğraşlar sonunda avukat aracılığıyla icra takibi başlattım ve sonunda paramı geri aldım.
Asıl olaylar bundan sonra başladı…
Bu zat-ı muhterem, hizmeti veremediği gibi beni sesli ve yazılı şekilde tehdit etmeye başladı. "İşletmene karalama yorumları yaparım, piyasadan seni sildiririm, eşinin numarasını bulup ararım" gibi saçma sapan tehditler savurdu. E tabii IQ seviyesi düşük olunca tehdit ettiği şeyin bile bir mantığı olmuyor
Ben de baktım olacak gibi değil, konuşmaları falan kestim, engelledim. Bu da kendince “intikam” almak için gidip beni savcılığa şikayet etmiş.
İddiası ne mi?
Efendim ben Türkiye’deki piyasayı dolandırıp Almanya’ya kaçacakmışım... Şirketim de dolandırıcılık amacıyla kurulmuşmuş 😂
Savcılık kalemine gidip ifademi verdim. Kalemdeki görevli şikayeti okurken bile gülümseyerek, “Bu biraz misillemeye benzemiyor mu?” dedi. Ben de “Evet efendim, şahsın bana borcu vardı, icra yoluyla tahsil ettim, o da bu şekilde intikam almaya çalışıyor” deyince, kalem bana ses kayıtları ve yazışmaları ertesi gün teslim etmemi rica etti.
Savcılığa delilleri teslim ettim. Aramızdaki konuşmalar, tehdit mesajları ve ses kayıtları elimde. Artık iş resmî boyuta taşındı.
Ben zaten bu kişinin ciddiye alınacak biri olmadığını anladığım anda muhataplığı kesmiştim. Ama o kendi çukuru kendi kazınca artık savcının karşısına çıkacak. Hem iftira, hem tehdit, hem hakaret, hem de dolandırıcılık iddialarıyla!
Velhasıl;

NOT : Kişi forumda ve muhattap dahi olmuyorum.
Ders 1: Hizmet alacağınız kişiyi iyi araştırın.
Ders 2: Parayı kaptırınca susmayın, hakkınızı hukuki yollarla arayın.
Ders 3: Boş tehditlere karşı sakin kalın, ama kanıtlarınızı sakın atmayın.
Ders 4: Cahilin öfkesi, zekâsını da tüketir

Cahil cesareti böyle bir şey.
Sana bir tavsiye daha hocam.
Git maliyeye de kişinin ismini cismini ve ödeme kanıtlarını ortaya koyarak bir dilekçe ver.
Kişinin fatura kesmeden iş yaptığını, senden iş yapmak için tahsilat yaptığını ve fatura kesmediğini işi de yapmadığını sonra parayı geri almak için icra kullanman gerektiğini yaz.
Maliye kişinin hesaplarına giren paraları bir araştırsın.
Emin ol savcılığın açacağı davadan daha çok can yakar maliye.