16 yildir speaking dersleri veriyorum. Yds egitimleri veriyorum. Hem meb de İngilizce öğretmeniyim ki lise dil sınıflarını aliyorum genelde, hem de noter onaylı yeminli tercumanım.
İngilizce ilk etapta konuşarak hiç öğrenilmez....
Bunu okuyunca devamını merak edip daha dikkatli okudum. Şu yukardaki cümle başta olmak uzere devamında da o kadar çok yalniş bilgi var ki.
Metinlerinizi okurken tam "aha güzel bir şeye değinecek" diyorum. Ardından gene yalniş bilgi geliyor. İngilizce Öğretmeni olmayanların ingilizce öğretilmesi ile ilgili ahkam keserken yalniş bilgiler vermemesi gerekir.
Öncelikle yorumunuz için teşekkürler, ben speaking dersi vermiyorum.
İngilizce de dahil her hangi bir dilin dinleme olmadan öğrenilmeyeceği kesin. İlk etapta beyinde seslerin canlaşması olmadan zorlayarak konuşma pratiği yanlış bir secim.
Bireyin karma bir şekilde çalışıp ara ara kendini zorlayarak konuşması da. İlk etapta dinlemeye çok ağırlık verip seslere aşina olması ardından kelimeleri okuyarak derinlik yüklemesi ve konuşması benim tecrübelerime göre en etkili yöntem.
"İngilizce Öğretmeni olmayanların ingilizce öğretilmesi ile ilgili ahkam keserken yalniş bilgiler vermemesi gerekir." Bu bir ticari konudur, bu şekilde itamda bulunmanız konuma zarar vermekte. Yanlış dediğiniz kısımları yazabilirsiniz. Ben kendimi değil hizmetimi pazarlıyorum. İngilizce öğretmeni de değilim, elimde 3 ayda oluşturduğum 1000 amerikan popiler filmini teker teker indirip özel yazılımlarla içinden kazıdığım 2200+ kelimenin datası var. Bu dataya ait de 40 gb sekans klipleri var. Bu data ile bir alt yapı oluşturdum ve bunu pazarlıyorum. Unutmayın bu bir ticari konu pazarlama şeklim, yazış şeklim pazarlama tarafına girer evet konuda eksik bir kısım var kendimi pazarlamadığım kısım onu da ekleyeceğim. Bu arada edindiğim datayı ingilizce öğreten Amerikalı biri bile beğenmişti.