Öncelikle sadece; İngilizce para ile öğrenilmez, İngilizce 6 aylık kurs ile öğrenilmez, İngilizce günde 1 saatlik özel ders ile öğrenilmez, İngilizce yurtdışı kursu ile öğrenilmez,
ve
İngilizce ilk etapta konuşarak hiç öğrenilmez.
Dil kelime ezberleyeyim kelime sıralama matematiğini öğreneyim. Hızlıca yerleştireyim söyleyeyim gitsin mantığı ile çalışmaz. Duyduğunuz her kelimenin beyinde olgusal bir örgüde depolanması ve duyar duymaz eşleşip o mekanikleri çalıştırarak anlam üretmesi gerekir. Reklamlarda renklerin ne kadar önemli olması gibi sarı rengi herkes bilir, güneşli bir gün içinde herkes bu rengi anılarına saklar. Reklamda görülen renk arka planda beyinin bilinç altı kısmı çalışarak alttan olumlu düşünceleri verir ama ilgi alanınız başka bir şey olduğu için anlaşılmaz ve es geçilir. Dil öğrenmekte biraz buna benzetilebilir Yukardaki adımlar kelimelerin altını dolduracak zamanı sağlamadığı için maalesef tek başına yeterli olmayacaktır ve daha kulağın kelimeleri bölemeden aldığın hizmet son bulacaktır. Verilen emeklerin boşa gittiğini düşünerek dile küsüp bir daha bakmak istemeyeceksin. Sırf dil öğrenmeyi kolaymış gibi gösterip seni o sınıfa tıkmak için yapılan algısal reklamlar yüzünden. Gerçekleri söyleseler pazarlaması çok güç bir şey olacaktır. İsteyen dile harcanması gereken zamanı araştırıp kurs saatleri ile kıyaslayabilir.
Neler Olmalı? DİNLEME
Birey ilk başta yaklaşık 300 saat dinleme eyleminde bulunmalı, dinleme yaparken hedef en çok kullanılan kelimeler olmalı. Cümle içinde kulak aşına olduğu kelimeleri ayırıp cümleyi parçalayabilmeli. Sadece dinleme kısa sürede bir şeyler edinmek için çok verimsiz olacaktır. Başta dediğimiz gibi kelimelerin altını doldurmak için
okuma işlemi ile devam etmeliyiz bu adımdan sonra.
OKUMA
yaklaşık 300 saat dinleme yapıldıktan sonra, artık anlamlı girdiler bulabileceğin metinler okunmaya başlamalı. Bu en zor kısım başlangıçta anlayabileceğin girdi bulmak çok zor. Anlamlı girdiler ile okuma 300-400 saat tamamladıktan sonra ingilizce seviyeniz b2 civarında olacaktır. Okumalar günlük hayat ve sizin ilgi alanlarınıza yayıldığı için seviyenizi tam hissedemeybilirsiniz ama toplam ingilizce için 1000+ saati devirdiğinizde artık her şey yerine oturmuş olacak. Başta harcadığınız 300 saat DİNLEME sayesinde bir çok kelimeyi doğru telaffuz ederek okuyacaksınız.
KONUŞMA
Konuşmak için önce anlamanız gerekiyor. Ne kadar çok kelimeyi anlayabiliyorsanız o kadar çok konuşabilirsiniz. Bebeklerde yapılan araştırmaya göre 40 kelime bilen bebekler yaklaşık 6-7 kelime konuşabiliyormuş. Başlangıç için konuşma yapılmamalı 600 saat ve sonrası için yavaştan denemeler yapılabilir. İlk konuşmalar kötü ve anlaşılmaz ağız oluşmasına neden olur.
İngilizce Türkçe gibi bir dil değil, duymadığın kelimeyi okumayacaksın/konuşmayacaksın!
AMACIM
Bireyin ingilizce öğrenme yolunda belirli bir seviyeye getirmek, kast ettiğim seviye: filmleri yüzde 80-90 civarında anlama. Girdileri toplayabilecek kulak gelişimi. Maruz kaldığı olayları algılama İlk 600-700 saatlik ilerlemeyi zevkli hale getirme. 700 saatte ingilizce bitmiyor sadece siz donanımlı hale geliyor ve girdi toplayıp üretir hale geliyorsunuz. Bundan sonraki süreç daha sancısız ve istekli gelişiyor yaklaşık toplam 1000 saatte kadar girdi toplamak.
MERAKLISINDA OLMASI GEREKENLER
-zamanı olacak günlük 2-3 saat
- 2-3 ayda öğrenirim gibi bir garip düşüncesi olamayacak. Daha kulak gelişmez bu sürede,
-İngilizce için rahat 1 yıllık motivasyona sahip olacak
-Discord/Skype gibi topluluk uygulamaları bilmeli, bilmiyorsa öğrenmeli
-Yukarıdaki uygulamaların yasaklanması durumda dns, vpn ve proxy kullanabilir olmalı,
-Sıkılmamak için daha öncesinde kitap okumalı, süreç sıkıcı ben sıkılmam dersen o da olur.
-Youtube'den 4-15 dk'lık videoları zevkle izleyen (nasıl yapılır, vlog, poadcast, tartışma, eleştiri vs videoları)
KİME UYGUN DEĞİL?
- Sınav için ingilizce öğrenenler.
- Bu yaz ingilizceyi halledip YÖK dil gibi sınavlarda başarı bekleyenler.
- Yazarak öğrenen her şeyi yazmalıyım düşüncesinde olanlar.
-Zamanı çok kısıtlı olup sadece alanı ile ilgili işine yarayacak girdiler edinmek isteyenler.
-Panik yaş aralığında olup artık son kurşunum düşüncesinde olanlar.
KİME UYGUN?
-Lise ve üniversitede olanlar.
-Kendileri için bol zamanı olanlar.
-Bunu edinmenin ne kadar büyük bir ayrıcalık olduğunun farkına varanlar.
Kendi Kendime Sizin Adınıza Sorduğum Sorular Kaç ayda öğrenirim/konuşurum?
-Günlük 3 saat ayrılır ise 3 ayda dinleme 4 ayda da okuma adımı tamamlanır. Konuşma için net bir süre veremeyeceğim ama 7 aydan sonraki süreçte 2 aya kalmaz iyi konuşma sergilersiniz.
Siz bize ne sağlıyorsunuz / biz neden para ödüyoruz?
-Öğrenmeniz gereken en değerli kelimeleri sıraladım ve bunlara video klipler oluşturdum. 3 ayımı aldı, bu kelimeler ile desteklenmiş anlamlı girdi yazıları bulabileceğiniz bir ortam oluşturdum. Ek özelliklerle süsledim.
Piyasada çok fazla uygulama ve kurs var sizin farkınız ne?
-Hazır data, zamanınızı en verimli kullanabileceğiniz alt yapı.
Ne zaman biter?
-İngilizce bitecek gibi bir şey değil arkası kesilmez, dili çalıştırabileceğiniz alt yapı yukarıda yazdığım gibi 7 ayda oluşmaya başlar.
Garanti veriyor musun?
-Dinleme ve okuma adımları sağlıklı ve 700 saatlik harcama yapılırsa, evet. Gerekirse onun üzerinden kazandığım parayı iade ederim.
Neden 3. taraf discord/skype kullanmak zorunda kalıyorum?
-Maliyetli projem büyüyene kadar sistemin maliyetlerini kısmak zorundayım. Discord alt yapısı çok müsait ve çok da güzel oldu. Ödeme entegrasyon firmaları da Discord'a bağlantı imkanı sunuyor maliyet acısından başlangıç için ideal. Yazılımsal olarak da güvenilir bir ortamda olduğum için ek gider ve bug için harcanan süreden tasarruf ediyorum.
Para veriyorum bir de VPN'mi kullanacağım?
-Orasını ben düşünmedim pek, yapabileceğim bir şey yok.
Günlük 3 saat harcayıp ingilizce öğrenemeyen mi olur? Bana sihirli bir şey lazım-basım parayı alayım.
-Haklısınız, isteğinize uygun bir eğitimim veya kursum yok.
pm alabilir miyim? -Evet alabilirsiniz, ilgileniyorsanız yorum yazın ben dönüş sağlarım.
Sene olmuş 2025 hala ingilizce öğrenen mi var? Bas yapay zekaya konuşsun.
-Dil öğrenmek evleneceğin bireye kadar seni etkileyebilir. Bulunduğun cevreye çok geniş bir acıdan bakma imkanı tanır. Hayatta level atlarsın prestij sahibi olursun. Yapay zeka da insan dilleri ile eğitiliyor. En çok girdi sağlayan dil ingilizce olduğu için yapay zekayı ingilizce kullananlar senin bir adım önünde olacak. Bazı şeyler para ile olmaz derler işte o da bu diyebilirim. Zaman harcamaz isen olmaz, birilerine fark atmak için fırsat.
Nasıl çalışır?
-Linke gidilir, kart bilgileri girilir, entegrasyon firmasına iletişim ve adres bilgileri ile üye açılır oto, discord hesap bağlanır, rol eklenir, 3 gün deneme tanır, ilk başta karttan 1 euro ceker sonra geri verir, kullanıcı sanal kart veya ön ödemeli kart girer eğer içinde 1 euro varsa 3 gün deneme alır, 3 gün sonra para çekilmez ise erişim alınır,
Şimdi buraya kadar beyaz sayfanın üstüne yazılmış siyah içinde hiç bir patlak renk görsel olmayan bu sıkıcı yazıyı okudu isen sende bir kaç özelliğin olduğu işaretidir. Birisine 1 saat için 1000 tl kaptırmadı isen (700 saatlik girdi için 700.000tl)
1000 tl ile karnını bir güzel doyur ve tok karnına hayatını değiştirebilecek ingilizce için düşün.
FİYATLANDIRMA
Abonelik sistemi aylık 7 euro + entegrasyon sistemi giderleri İlk 3 gün deneme ve r10 özel "R10DA50" kodu ile ilk ay %50 indirim.
Temel ücret (7) + Platform ücreti (%3) + Kart işlem ücreti (Uluslararası: %3.9 + $0.30) + Vergi ücreti (%0.5) + Dolandırıcılık önleme ücreti ($0.07). İade durumunda, müşteriye ödediği toplam tutarın tamamı iade edilir, ancak platform hizmet ücreti iade edilmez.
30 gün içinde bulunduğunuz ayın ücreti iade edilir. Diğer aylar iadeye dahil olmaz.
SATIN ALMA
Bağlantıya git>bilgileri doldur>discord hesabını bağla>sistem oto erişim verecektir discord hesabınıza. İlk başta 1 euro ceker sonra geri yatırır 3 gün boyunca ödeme almaz.
Entegrasyon sisteminden üyeliği iptal ederseniz 3 gün içinde hiç ücret almaz. Üyeliği tek taraflı, hiç bir işlem beklemeden iptal edebilirsiniz.
İlk ay %50 kodu:
R10DA50 Satın alma bağlantısı:
3 gün denemedir, iptal edilmez ise abonelik 3 gün sonra ilk çekimle başlar.
REFERANSLAR
İnceleme şansım oldu, gayet işlevli ve ingilizce yönünden iyi şeyler katacağına eminim.
Kendim de değerlendireceğim ve daha uzun şekilde deneyeceğim🙏
Baştan sona inceleme şansım oldu ve gerçekten İngilizce açısından başarılı olacağını düşünüyorum. Aynı zamanda bunu paylaşmayı da düşünüyorum. Tebrikler iyi çalışmalar.