Domain araştırması yaparken bir niş domain buldum. Geçmişte kullanılmış (ara ara 2 farklı ellerde çalışma olmuş) , ama çok aranan bir kelime. Bu düşüş kısmı olan yer (24.06.2024) siteyi kapatmışlar ya da domain hesapları uçtu. Ben srastgele araştırma yaparken buldum silinmiş ve boşta duruyordu. Sonra spam check yapıp, Hemen regledim 2 senelik. Şimdi çalışma yapıyorum, tüm eski linklere içerik yazıp, yönlendiriyorum yeni linklere. Şuan da adsense için hazırlıyorum. Eski linklerden hit gelmeye devam ediyor, linkleri google kaldırmamış. Hepsine yönlendirme yaptım. Trendlere girmiş bir çok defa hit ordan gelmiş. Ama gerçekten bu domaini neden salmışlar veya neden siteyi silmişler hiç emin değilim. Web arşivden baktığım kadarıyla önceki site eski bir görünüme sahipti, blog tabanıydı ama çok özenilmemiş, eski tema kullanılmış. Amacına uygun değildi. Bir de benim ilgi alanıma dayalı olduğu için yazma ihtiyacı duyuyorum. Siteyi multisite olarak kurdum. /en /tr /fr /de şeklinde. Yaklaşık 3-4 gündür site aktif ve yazı girişi yapılmaya devam ediyor ve tekrardan yükselmeye başladı. Dediğim gibi eski içerikleri google kaldımadığı için eski iklerden şaun da bile hit gelmeye devam ediyor. Umarım seo tarafında toparlayıp kaymağını yerim. Boş zamanımda uğraştığım güzel bir proje oluyor.