bende araca girdim, ama bakın bu firmaların çalışma mantığını araştırdığım kadarıyla anlatayım, devlet garantisi vs kesinlikle yok o algı oluşturuldu fakat sadece bddk düzenliyor ve denetliyor, kaldıki firmalar elektrn geçirildi mevcuttakilerin ben batacağını vs düşünmüyorum, en büyük yaptıkları yanlış 1,2 hafta ödemeleri geçiktirebiliyorlar vs, sisteme gelelim ödemenize göre teslimat zamanınız belirleniyor çekiliş vs farklı şeyler var , ama burada diyeceğim 3,5 bine 8 bine bu sisteme girilmez yani 10,15 ayda teslimatınızı alabilecek sistem bana mantıklı geliyor , ilk 5 ay teslimat yok sözde bddk havuzuna gidiyormuş para şimdi olmuş 6 ay, bddk mevzuatı okudum böyle birşey görmedim fakat belli miktarı havuzda tutma zorunlulukları var diyelim ki 36 kişilik 30 bin ödemeli grup ilk 5 ay havuzdaki para 5.5 mil, ve bu parayı devlet tahvillerine yada katılım bankalarındaki vadeli hesaplara yatırma zorunlulukları var yani aylık 36 kişilik gruptan5. ayda 5 milyon tl birikiyor ve katlanarak gidiyor, bu miktar mevduatlarda ayrıca değerlendirildiği içinde şirket sizin paranızdan da para kazanıyor, ayrıcada komisyon alıyor, çokta masum bir sistem değil, fakat yinede ne olursa olsun ödeme disiplini sağlıyor faizsiz bir şekildede paranın yarısını sana ödemiş oluyor, bir saçmalıkta diyelim 4 milyon eve gireceksiniz 5. ayda teslimat olsun diyorsunuz 2 milyon peşinat verdiniz, hem sizin paranızı 5 ay işletecekler para kazanacaklar, hemde komisyonu 4 milyon üzerinden kesecekler, sana sağladığı finansman 3 milyonken komisyonu 4 mil %7 istiyorlar.