Ai studio da, sunucuya bağlanma, veri gönderme, güncelleme yapacak bir backend yazılım desteklenmiyor. Bunlar olmadan tüm oyuncu verileri, değişimleri ancak localde saklanabilir. Ama sürdürülebilir değildir.
Ayrıca yapmadiysaniz ai oyun motoru yapabilirsiniz promptlar ile. Dikkatli incelemedim ama satıcıya gittiğinizde sabit metin diyaloglari yerine, oyuncunun yazarak bir seyler satin aldığı veya sattığı şekilde de kurgulayabilirsiniz.
Örnek: Sa bana 2 kutu mermi ver kardeş..
Satıcı: tabi...
Ai bu konuşmada niyeti anlar ve envanter güncellemesi yapar.
ben ai studio'yu sadece ilerleme için kullanıyorum. oradan gelen cevap ve direktifleri cursor üzerinden devam ettiriyorum. şu an local sunucumda postgresql, docker vs kurulu ve sunucu local'de çalısıyor. özellik eklersem tüm değişiklikler migrate edilerek veritabanına işliyor. ekstra bir şey yapmama gerek var mı acaba hocam?
ai motoru fikri muhteşemmiş. ben bunu düşündüm ama ai api'si ekleyerek düşünmüştüm konuşmaya göre npc cevap versin diye. sonra uğraşılmaz demiştim hem kod hem maliyet açısından.
halbuki kullanılabilecek kelimeler, cümleler çıkarıp onlarla ai motoru yapmak çok güzel fikir. finalde bunu kesinlikle entegre etmeye çalışacağım. teşekkürler.