Xiaomi Smart Air Purifier 4 Compact modelini kullanıyorum bir süredir. Aktif olarak çalışma odam aynı zamanda yatak odam. Orta büyüklükte denebilecek ölçüde küçük bir oda değil. Sizin bahsettiğiniz modelin daha kompakt daha küçük versiyonu benim elimde mevcut olan versiyon. Çalıştığım alan ile yatağım aynı odada olduğundan ötürü kötü kokudan şikayetçiydim çünkü aktif olarak sigara kullanan birisiyim. Fakat bu makineyle gerçekten rahata erdim diyebilirim özellikle kış aylarında camı sıkı açamadığımız dönemlerde gün içerisinde odadan çıkıp yedi 8 saat sonra odaya geldiğimde oda hala bir kıraathane'den farksız kokuyordu çeşitli spreyleri vs de kullandım fakat fayda etmemişti yine aynı şekilde yaz aylarında da camı açık bırakmama rağmen halen daha az da olsa bir koku varlığını hissediyordum ya da geceleri mevcut olduğum bölge biraz serin olduğu için bazı akşamlar kapatmak zorunda kalıyordum sabah uyandığımda elimi yüzümü yıkamak için odadan çıkıp tekrar odaya geldiğimde yani dışardan odaya giriş yaptigimda dün akşamki kokunla hala varlığını hissediyorum. Fakat makinenin amacının tam olarak bu olmamasına rağmen kötü kokular karşısında epey başarılı diyebilirim dediğim gibi benimki küçük bir model haliyle temizleme süresi de biraz daha fazla oluyor yani içtiğiniz bir sigarayı ortalama yarım saat içerisinde gerçek anlamda temizleyebiliyor. Otomatik sürekli olarak çalışıyor makine fakat sigarayı algılaması neredeyse sigarayı bitirmeme yakın oluyor sonrasında bir 5 dakika kadar aktif olarak yüksek modda çalışıyor sonra düşük moda geçiyor tek eleştireceğim yanı bu olabilir yani aslında tam anlamıyla baskın kokuyu bitirmeden kendini düşük moda almış oluyor keşke daha fazla çalışıp gerçek anlamda kokuyu bastırdıktan sonra düşük moda geçse bunla alakalı da mobil uygulaması üzerinden bir mod tayin edebiliyorsunuz ben orada orta ayarda çalışan bir moda ayarladım aktif olarak geceleri çalıştığım zaman sürekli o modda çalıştırıyorum ya da makinenin üzerinden tek tuşla direk o moda geçiriyorum haliyle aşağı yukarı yarım saat içerisinde odada neredeyse herhangi bir koku kalmamış oluyor. Ben sürekli kokudan bahsettim çünkü benim polen vs problemim yoktu ama gerçek anlamda kullandığımdan beri temiz bir havaya sahip olduğumu söyleyebilirim gerçekten fiyatında fazla fazla hak ettiğini söyleyebilirim. Diğer alerji ve benzeri konularda profesyonel bir ölçüm yapmak gerekir ben hissettiklerim ve konusunda gördüklerimi paylaşmak istedim