Bunları sadece Türkler yada forumdakiler söylemiyor ki. Ayrıca sadece arama motoru olarak değil, Google'a bağlı tüm şirketler, yatırımlar ve arge çalışmalarının başarısız olduğu konuşuluyor. Google'ın geleceğe yönelik ayak uyduramadığı su götürmez bir gerçek. Köklü değişimler şart. Ben Google'ın bu durumunu, ilk cep telefonları çıkartan Panasonic ve Ericson'a benzetiyorum. Google'ında sonu böyle veya benzeri olacağını düşünüyorum. Yine de iyi dayandı bence.
Hem fikiriz hocam; benim de özet olarak demek istediğim zaten bu köklü değişimin kendileri de farkında ve yapmaya çalıştıkları yönünde. Ama bunu doğru, ama yanlış yapıyorlar; ama başarıyorlar ama başaramayacaklar; zaman gösterecek.
Panasonic ve Ericcsonu, Nokia'yı düşünelim. Zamanında dönüşüme ayak uydursalardı; 3-4 sene fazladan kullanan eski tip kullanıcı kitlesini çok üzecekti; ama günün sonunda belki daha iyi yerlerde olacaktı. Çünkü o radikal değişime ayak uydurmak da sancılı ve süreçte pek çok oturmuş dinamiklerini bozmalarını gerektirecekti.
AI devrimi yaşanıyor; Google klasik arama motorunu bu dönüşüme uydurmak için çok fazla oturmuş yapı taşını yerinden oynatmak zorunda kalıyor