themagicword adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Diyelim ki 4 tane evim var. İçlerinden birinde oturuyorum diğer üçü kirada. Kirada olanlardan birini satmak istiyorum. En kötü 2 milyon veya 2 milyon 300 eder satmak istediğim. Bu parayı faize koymak mantıklı mı gerçekten?
Hocam şu an faiz gelirleri inanılmaz düzeyde. Ben demiyorum ki bir ömür faizde tut. Ancak bu piyasada inanılmaz mantıklı. Anvak mevcudu satıp faize koymak kitabi olarak mantıklı olsa da ben prensip olarak karşıyım. Alınmış alınmıştır diye düşünürüm. Bir yer satıyorsan bir yer almak için satmalısın bence. Yoksa bir tane mülkü var şu an satsam ederi 10 milyondan az değildir. Faize koysam aylık getirisi aylık 400.000 TL bana yatan kira ise 22.000 TL

Geçen bir ev alayım dedim 4.000.000 TL idi. Kira getirisi 20.000 TL. Faize koysam 155.000 TL.

Aylık fark 135.000 TL. E bu eve sigorta, dask yapacaksın belediyeye vergisini vereceksin, kira gelir vergisini vereceksin.

Hiç dokunmadığını düşünürsek bu paranın da faiz getirisini 0 kabul ettiğimizde dahi 1 yılda gelirimiz

155 * 12 = 1.860.000 TL

Yani 2 yılda bu evi ben ana paranın getirisi ile bile alabiliyorum. Tabi ki ev fiyatları artacak ancak her yıl bu kadar fazla artacağını tahmin etmiyorum ki geçmişte de böyle artış yok.