MrtbtL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Satıcı arkadaş LG dünyada 10 yıldır panel birincisi dedi. Ayrıca tvde ekstra olarak kendi piksel motorlarını mı ne kullanıyormuş o yüzden bunu alın dedi. 77" benzer özellikte samsung vardı o da 100k idi. Samsunga da paneli Lg veriyor felan dedide pek teknik bilgim olmadığından kararsız kaldım.
Merhaba,
Eski bir Teknosa çalışanı olarak bilgi vereyim. LG ve TCL Panel üreticisi firmalardır. Bildiğimiz LCD panelleri uzun yıllardır TCL üretip veriyordu. Fakat teknoloji olarak bildiğiniz üzere QLED ve OLED teknolojileri var. QLED Samsung' ait patentli bir teknolojidir, OLED ise LG'ye ait patentli bir teknolojidir. Yani şuanda QLED ve OLED olmayan paneller LG ve TCL tarafından üretiliyor, fakat bir çok firmada gördüğünüz QLED televizyonların panelleri SAMSUNG, OLED televizyon panelleri ise LG tarafından verilmektedir. İkisi de birbirinden panel alıp kullanıyor demek daha doğru olur şu durumda. Samsung TV konusunda 2010 - 2014 yıllarında çok lider bir firmaydı, S7000 / S8000 ve ES7000 / ES8000 serileriyle yok sattı diyebilirim. Fakat sonrasında ki modellerde maalesef LG öne geçti ve 660 / 670 serileriyle de devam ederek uzun yıllardır bana göre lider konumunda. Bende çevreme ve kendi evime LG televizyon almıştım herkes de çok memnun. Şuan evleneceğim için yeni evime televizyon bakarken farkettiğim durum LG ve Samsung fiyatları gerçekten çok yukarda kalmış durumda, TCL'e baktığınızda Amerika'da en çok satan marka son birkaç senedir, Avrupa tarafında da pazar payını çok arttırdı. Yaklaşık 2 ay önce TCL C755 serisi TV aldım QD-Mini Led olarak geçiyor ve çok memnunum, aynı özelliklerde ki Samsung ve LG TV'lerden yaklaşık 15-20k daha ucuz diyebilirim. Tavsiyem gittiğiniz mağaza da %90 açıktır bu TV de bunu da incelemeniz, bu arada TV'lere dikkat edin, canlı / dinamik harici görüntüyü dikkate almayın. Satış danışmanları dönem dönem bunu yapabiliyor görüntü kalitesini pahalının daha iyi olduğunu göstermek için.
Umarım sizin tercihiniz için faydalı bir geri bildirim olmuştur.