ben hakaret etmedim hocam, düşüncelerimi yazdım. yapay zekaya düşünemiyor demek ve islamla ilgili yazdığı şeyleri baz alarak savunmaya geçip bir çare aramaya kalkmak hakareti gerektirir diye düşünüp yazacaklar da olacaktır; ama ben sadece teknik olarak ve tarihi olarak buna karşı çıkmanın yanlışlığını yazdım. yapay zeka insanın ötesine geçecek ve insan yapay zeka ile birleşen bir varlık haline gelecek bir süre sonra. Süreç buraya gidiyor, bunun dinle alakası yok, olayı karıştırmamak lazım. bilim ve din birbirleri ile çelişen yaklaşımlar içerir. Bilimsel yaklaşımla alakalı konulara dini perspektifle bakılmaz, bakılırsa dini açıdan da yanlış yapılmış olur. Forumdaki yapay zeka ile ilgili açılmış bölümde yazıyoruz, islam dini bölümü olursa oraya gelip sizi cevaplayarak eleştirmem söz veriyorum.

Sorudata adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yapay zekaya niye karşı çıkalım hocam. hergün faydalandığım bir şey bu . Ama islam hakkında soru sormak ve cevap aramakta son derece ilkel. Ayrıca hakaret içerikli cevabınız içinde bir şey demiyorum çünkü saldırmanızı normal karşılıyorum. Bence yapay zekayı elbette küçümsemeyelim ama kendi kendine akıl yürütüyormuş gibi de yapmayalım derim. Çünkü bu yapay zekanın mantığına ters.