Azrael39 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İndirip bende kontrollerimi sağlayım bakayım benim PC de bu githupdan bir kaç bir şey indirmiştim ondan sonra bir sorunlar yaşamaya başladım bundan kaynaklı olabilir mi bakalım hocam.
yorumumu güncellerim.
VektorMedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şans eseri bir program gördüm "NetLimiter" diye, bunu indirip bi bakayım dedim, böyle bir şey gördüm, mining virüsü...
işin garip tarafı her pazar akşamı rutin virüs tam kontrolü yaparım bilgisayarımda yaklaşık 6 saat sürer, bu zamana kadar hiç bunu algılamamıştı, sebebini araştırdığımda ise kurulu olduğu system32 klasörü içinde istisna olarak bu klasörü atla ayarı yapılmış... Benimle iş yapanlar bilir, google drive harici döküman görüntülemem, bilgisayarıma hiç bir program indirmem, aklıma tek gelen şey, 3 ay öncesinde githupdan bir şey indirmiş olmamdı, yapay zeka ile bir program testi yapıyordum önerdiği gitleri indirdim başka bir şey yok... yani aklım almıyor, bu yıllardır böyle ekran kartımı sömürüyormuş ihtimali beni deli ediyor çünkü geçen sene fan beni deli ettiği için değiştirmiştim, sebebi umarım bu değildir.

her 10 saniyede bir yukarıdaki adresler çıkıyor, daha sonraki 5 saniyede bir bu:

Gelen giden bağlantıları engelledim program ile 1byta ile sınırladım, sınırladım çünkü program silinmiyor

Dosya 29 mayısta oluşmuş, o tarihte indirdiğim tek şey, davincinin kendi sitesinden program indirmekmiş, başka bir şey yok,

belki daha önce başka bir program oluştu böyle ayda bir başka isime dönüşüyordur diye nasıl bulacağım ana sorunu bilmiyorum.

engellemeden önce gördüğüm son ağ trafiği bu şekildeydi.

github'dan birşeyler indirdiyseniz r10 hesabınız dahil hepsine 2fa ekleyin şifrelerinizi değiştirin çalınması an meselesi