Ben buna katılmıyorum. Yapay zeka düşünebilir. Yapay zeka yeni icatlar yapabilir. Yapay zeka inorganik maddelerden organik maddeler yaratabilir. Yapay zeka evreni yeniden yaratabilir. Yapay zeka insanın yaşayacağı koşullara uygun evreni düzenleyebilir. Yapay zeka biyolojik olmayan ölümsüzlüğü veya biyolojik döngüsel ölümsüzlüğü yaratabilir. Yapay zeka aklımıza gelen veya gelmeyen her şeyi yapabilir. Tabi zamanla...

Bunu anlamak için ML modelleriyle çalışmak lazım. Eskiden yapay zekayı biz de yazardık. Bizim yazdığımız sizin tanımladığınız şeyi ifade ediyor. Birkaç koşul birkaç döngü... Artık yapay zeka birkaç koşul ve döngünün ötesine geçiyor. Yani yorum yapabiliyor ve kendine özgü kıstaslar belirleyebiliyor. Openai'de hoşgörü filtresi olduğunu unutmayalım.

Kuantum programlama geliştikçe, sıralı olmayan yani yukarıdan aşağıya sıralı kodlama yerine neredeyse sonsuz ihtimallerle dolu yazılımsal bir evrim olunca yukarıda saydığım ve şimdi komik gelebilecek her şey mümkündür. Bir tanrının doğuşuna şahit oluyoruz.