agrhakan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@Caty; teşekkür ederim bilgilerin için.. www.biletcio.com alan adına bir index attım kişilerin söylemleri doğrultusunda alan adını satışa çıkarttım bunda her hangi bir problem var mı?.
Alan adını talep edebilir mi?
Hukuken sizden alan adını talep edebilmesi için, 247 ülke ve bağlı bölgede tüm sınıflarda marka tescilini almış olması ve sizin bu sınıf ya da bölgelerden birinde bu alan adını kullanıyor olmanız gerekir. Bu da teknik olarak imkansızdır. Bu durumda da alan adı yönetimi kendilerine devredilmez. Kendilerinin ticari kaybı ya da haklarından dolayı sizlerden talebi olur. Örneğin, "bu alan adı sahibi benim adımı kullanarak beni X miktar zararı uğrattı ya da X miktar kar elde etti" gibi. Eğer alan adı .COM.TR ya da .TR olsaydı, konu başka yerlere giderdi. Çünkü Türkiye'de hukuk anlayışı biraz sıkıntılı. Adamlar alıp sizin alan adınızı başkasına verir. Hak dahi talep etmenizi sağlatmazlar. Uzun yıllar uğraştırırlar.

Örneğin, merkezi Maldivler ya da Somali olan bir iş modeli kurun bu alan adı üzerinde. Söz konusu ülkelerde patent hakları korunmadığı için, gidip alan adını hem marka yapamazlar, hem de o ülkelerde koruma altına alamazlar. Otomatik olarak, yaptığınız iş adamların alabileceği ülkeler sınırı dışına çıkar. Marka patent kanunu olmayan, koruma sunmayan ülkeler diye aratabilirsiniz.

Ben alan adını public olarak satışa koymazdım ve buna yönelik bir index attırmazdım. Ancak, broker siteler üzerinden satışa açık bırakırdım. Örneğin, Minimum XX.XXX teklif, hemen satın al bedeli XXX.XXX gibi. Otomatik olarak almayı planlayan varsa bir zahmet alsınlar. Türkçe index atmanızı hiç önermem. Çünkü hem Türk olduğunuzu hem de Türkiye'ye yönelik satış yaptığınızı gösteriyorsunuz. Adamlar satın almak için aldı dese, 2 tane savcı buna evet dese, iş alırsınız başınıza. Bunun yerine domaini park konumuna alın ve güvenilir brokera bırakın.