Öncelikle yaşadığınız tüm bu süreçleri anlayabiliyorum; özellikle legal yollardan ilerlemeye çalışıp, üst üste engellerle karşılaşmak gerçekten yıpratıcı olabiliyor. Almanyaya yönelmeniz halinde sürecin daha sağlam ve sürdürülebilir ilerleyebileceğini düşünüyorum. Portekiz D7 vizesi elbette iyi bir fırsat. Mevcut geliriniz, uzaktan AB içinden çalışıyor olmanız ve eğitim durumunuz, bu vizeye uygun olduğunuzu gösteriyor. Ancak son dönemde yaşanan yoğun başvuru, yavaş ilerleyen konsolosluk süreci ve kira kontratı gibi önden masraf gerektiren aşamalar, başvuruyu belirsiz ve yorucu hale getirebiliyor. Bu nedenle, eğer daha net ve profesyonel bir göç yoluna geçmek isterseniz, Almanyaya odaklanmanız çok daha stratejik bir tercih olur. Özellikle IT alanında çalışanlar için Almanya şu anda çok açık. Almanca bilmeden, sadece İngilizce ile iş bulabilen çok sayıda yazılım mühendisi Almanyaya yerleşiyor. Üstelik artık "hızlandırılmış işçi prosedürü" (Beschleunigtes Fachkräfteverfahren) sayesinde, iş sözleşmeniz olduğu anda vize işlemleri birkaç ayda tamamlanabiliyor. Ayrıca önemli bir güncellemeyi de paylaşmak isterim: Almanya, 2024 itibarıyla yürürlüğe giren yeni göç düzenlemeleriyle birlikte lisans mezunlarının sadece kendi alanlarında değil, başka sektörlerde de çalışabilmesine olanak tanıyor. Yani yazılım, mühendislik, satış, müşteri hizmetleri, lojistik gibi farklı alanlarda da iş arayabilirsiniz. İş sözleşmeniz olduğu takdirde 3-4 ayda tüm süreciniz tamamlanacaktır.