Selamlar arkadaşlar,
Bir fırsat geldi önüme sizlere danışmak istediğim bazı konular var, daha önce hiç ev almak satmak nasip olamadı yönlendirmelerinize ihtiyacım var, bilen tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.
Bir abimizin 2 eni aynı anda kentsel donuşüme giriyor, bir tanesi satmak durumunda kalıyor. Ben bu eve talibim ama kafamda sorular var

Evi satan kişiye bir miktar para vereceğim, yapıcı müteahite bir miktar para vereceğim ve sanırım ev bitip ruhsat alındıktan 2 sene sonrada devlete 875.000 TL yi taksitle ödeyeceğim.
Öncelikle Pazartesi müteahit ile gorusuceğiz. Burada dikkat etmem konular nelerdir, neleri sormam gerekir, neleri sözleşmede kontrol etmeliyim yönlendirebilirseniz çok sevinirim? Herkes imzalamış, bir bu satınalmaya niyetlendiğim daire kalmış.
Diğer konu ise taşınma yardımı ve kira yardımı hakkında. Bu alacağım yapıda ben oturmadığım için 125.000 TL taşınma yardımı ve sanırım 8.000 TL lik kira yardımını almaz mıyım? Ben buradan gelecek paraya güvenerek tüm parayı toparlamayı umuyordum. Bilenler yardımcı olursa çok sevinirim.