Hocam siz gittiniz mi veya orada yaşadınız mı? öyle bir anlattınız ki şuan kalkıp gidesim geldi önemli olan orada geçinmek ve üstüne bir şeyler kazanmak yoksa gitmemin evi oraya taşımanın bir anlamı yok ki
Farkındaysanız 3-4 kelimede size çok net özetle anlattım. "Maaşsız olsa dahi gidin." Evet, gittim. Yaşadım. Ama benim alanım daha çok Singapur'a uyuyor. IT alanındayım. İnşaatçı arkadaşlarım da UAE olamıyor ise Rusyaya gidiyor. Çünkü 450k ruble maaşı 3 yıllık deneyimle alabiliyorlar. Bunun da karşılığı 225000 TRY / ay demek. Kral gibi yaşam kurarlar.
UAE vize politikası olarak zorludur. Siz biri sizi işe davet etmediği sürece gitmek isteseniz, dünya üzerindeki en iyi 500 üniversiteden mezun olmanız ve ciddi bir meblağ sunabiliyor olmanız gerekir. Bunu insanlar yapamadığı için, uzaktan iş arıyorlar ya da iş arama vizesi programlarına kendilerini uydurmaya çalışıyorlar.
Yapacağınız şey çok basit. Geçinebileceğiniz maaşı vereceklerinden zaten eminim. Aldığınız maaşla yetinmeyin. Orada ağ kurun. Kurduğunuz ağ sizi hızla yükseltir. İşinizi çok güzel yapın. İnsanlar size deli gibi yatırım yapmaya başlarlar. Sonra büyük projelerde adınız geçer. UAE'de inşaat projesine giren biri rahatlıkla başka ülkelerde inşaat projelerinde iş bulabilir.
İngilizce oldukça yaygındır ve nüfusun %75-80'i konuşur. Yaklaşık 3.3 milyon civarı iş imkanı ve bu imkanla doğrudan ilişkili olarak da İngilizce bilen sayısı vardır.
Yani, Dubai güzel mi? Bence sizin durum için şahane. Kendi işinizi yapan biri olsanız ve alan inşaat olmasa, ABD güzel olurdu. IT alanı olunca Singapur güzel. İnşaat olunca eğer oluyorsa UAE, olmuyor ise Rusya güzeldir. Ukrayna olayları bittikten sonra da Ukrayna muhtemelen müthiş bir inşaat savaşına girer.
Kısaca, evet. Dubai'deki işi alın. Maaş pazarlığı yapmanız gerekiyorsa da yapın. Ancak, size "en az $10.000 kazanmanız lazım" diyenleri de gözardı edin. İş bilmeyen adam milyon dolarla da iş bilmiyor olur. Ayrıca, maaş dışı olanaklara dikkatle bakın. Bazen maaştan çok yan gelir veren yerlere denk gelebilirsiniz. İkramiye sayısı çok olabilir, yer ve çeşitli olanaklar sağlıyor olabilirler. Bunları detaylıca konuşun.
Daveti kabul edin. Fiziken gidin. Görün. Yazı da kışı da eğlenirsiniz, merak etmeyin. İsterse 60 derece olsun. Tava üzerinde pişmeyi beklemeyeceksiniz. Klima denen bir şey var. Singapur oradan daha soğuk bir ülke değil.