myclub adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Son bir iki haftadır çok haraket ve index silinme konuları görüyorum güncelleme gelicek diye bekliyorum ha geldi ha gelicek diye takip ederken geminiye sorayım dedim. 6 haziranda başladı diyo nelere etki ettiğinide söylüyor.
https://status.search.google.com/pro...W2GwMi/history
buradan baktığımda güncelleme görünmüyor. Burada görünmesi gerekmiyor mu bu güncellemenin?

Son bilgilere göre, Haziran 2025 Google Algoritma Güncellemesi yayınlanmaya başlandı ve SEO topluluğunda şimdiden etkilerini gösteriyor. Bu güncelleme, sitelerde sıralama düşüşlerine veya trafik artışlarına neden olabilir.
Haziran 2025 çekirdek güncellemesinin odak noktaları şunlar:
  • Daha Doğru Yapay Zeka İçerik Tespiti: Google, özgünlükten veya insan gözetiminden yoksun, yapay zeka tarafından üretilen içeriği tespit etme ve değerini düşürme çabalarını artırdı. Yapay zeka destekli içeriğin hala benzersiz değer katmasını, uzmanlık göstermesini ve kullanıcılara gerçekten yardımcı olmasını sağlamayı amaçlıyor.
  • Yardımcı İçerik Sistemi Güncellemesi: Google'ın kullanıcı odaklı, faydalı içeriği öne çıkarma misyonunun bir parçası olarak, bu sistemdeki iyileştirmeler devam ediyor.
  • Spam ve Manipülasyonla Mücadele: Düşük kaliteli yapay zeka içeriği, süresi dolmuş alan adlarının kötüye kullanılması ve düşük E-E-A-T (Uzmanlık, Deneyim, Yetkinlik ve Güvenilirlik) seviyesine sahip web siteleri gibi spam ve manipülatif SEO taktikleriyle mücadele hedefleniyor.
  • Site Geneli Sinyallerin Yeniden Değerlendirilmesi: Web sayfalarını sıralarken, Google'ın sitelerin genel performansını, teknik altyapısını ve kullanıcıların web siteleriyle etkileşim biçimlerini daha bütüncül bir yaklaşımla değerlendirdiği anlaşılıyor.
Eğer web siteniz varsa ve sıralamalarınızda bir düşüş yaşadıysanız, bu güncellemenin etkisi altında olabilirsiniz. Bu durumda, içeriğinizin kalitesini, kullanıcı deneyimini ve Google'ın temel prensipleri olan E-E-A-T prensiplerini gözden geçirmeniz ve iyileştirmeler yapmanız önemlidir.
Belki gizli güncellemelerden biri olarak uygulanıyordur hocam. Şahsen ben bir sonraki asıl çekirdek güncellemenin Temmuz-Ağustos'ta gelmesini bekleyen taraftayım. Bunun dışında evet, bizim tarafta son 1-2 gündür geç index alma gibi durumlar oldu. Bu da aklıma acaba bir güncelleme hazırlığı mı varı getirmişti. Bir yerde dediğiniz gibi güncellemeyle örtüşen durumlar var ama bakalım çıkar kokusu önümüzdeki günlerde.