Resul69 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Pasaportum var ancak vizem yok. Marka oluşumu ve kalitesi konusunda istenilen adet ve kumaş biçiminde (20/1,30/1, organik,pamuk, polyester, tensel) üretim yaptırabilirim. 1998den 2019a kadar Nike, Adidas,Carhartt grubuna çalıştık (ben son 2-3 senesine dahil olabildim uniden dolayi) Baskı ve markalaşma konusunda maddi olarak oluşum gösteririm ancak dediğim gibi pazar oluşumu gerçekten zor bir alan malum tekstil çok geniş pazara sahip.
Riskli sayılan ülkelerde, global markaların yokluğu ya da çekilmiş olmaları gerekçesi ile, yeni oluşan markaların, kaliteyi sağladığı sürece daima tutma şansı oldukça yüksektir. En riskli durumda, elinizdeki ürünleri bitirip çekilirsiniz. Bizim de zaten yaptığımız bu. Elinizdeki ürünleri bitirmek zorunda kalmamak ve düşük satış hacmine sahip olmamak için ise pazar araştırması ve pazar uyumluluğu gerekir. Bu nedenle size rastgele ülke önerisinde bulunamam. Bildiğim ülkeler üzerinden, yaptığım araştırmalar neticesinde, kendi deneyimlerimle de yaptığım kazançları göz önünde bulundurarak bir sonuç harmanlayabilirim. Ancak, bu sonucu üretebilir misiniz ve pazarda rekabet edebilir misiniz, ya da fiyatlarınız yukarıda kalacaksa, pazarda nasıl bir kaliteli konumlandırma yapabilirsiniz, bunların konuşulması gerekir.

Pasaportunuz olması güzel. Vize ile ilgili çok uğraşmazsınız zaten. Önemli olan ürün örneklerine bakmanız ve bunları hangi kalite ile hangi fiyatlardan üretebileceğinizi belirlemenizdir. Ayrıca, ürünün sezon öncesi, sezona uygun bir şekilde satışa hazır olması gerekir. İnsanlar sezona girince sezonluk ürün almazlar. Öncesinde hazır olurlar ve yoğun alımlar bu dönemlerde gerçekleşir. Sezonda ise acil ihtiyacı olanlar ya da yeni ihtiyaç duyanlar tercih edebilir. Örneğin, Polar. Gayet güzel polarlar üretebildiğinizde, yüksek kalite ve pazara uygun şekilde olduğunda, tasarım sayınızın bile çok olması gerekmez, bu da kalıp vb şablona yönelik ihtiyacı azaltır. Ayrıca, boy olarak da çok fazla seçenek yapmak zorunda bırakmaz. Haliyle, güzel bir nokta atışı olur. Ancak, çok spesifik gruplara girerseniz, ilk aşamada yatırmanız gereken bütçe artar. Çünkü ürün çeşidi, boyu, rengi gibi faktörler daha yoğun devreye girer.

Yerel depo tutulması, pazaryerlerinde ürün sergilenmesi, yerel şirket kurulması gibi şeyler de elbette dahil olacak şeyler. Çünkü uzaktan bir Türk şirketi olarak yaptığınızda, ürünü birkaç gün içerisinde, hatta çoğu zaman aynı gün içerisinde pazaryeri deposundan almak isteyen müşterileri kaçırırsınız, bu müşteriler de pazarın büyük çoğunluğunu oluşturur. Ben ürün alırken aynı gün ya da ertesi gün gelecek ürünlere bakan kitledenim. Bazı durumlarda 1 saat içerisinde teslim opsiyonlarına bakarım. Kadınlarda bu durum birkaç gün olabiliyor, bazı durumlarda 1 hafta tolere edilebiliyor. Ancak, uluslararası gönderim asla ciddi satış hacmi getirmiyor. Dilerseniz ve ciddiyseniz, sadece "tekstil" konusu ile ilgili görüşebiliriz.