Herkese Selam.
Youtube Acemi'yi aktif takip eden dostlarım bilir ki son birkaç haftadır 16 Mayıs'ta ilk videosunu attığım shorts kanalının istatistiklerini paylaşıyorum ve bu konumda Shorts kanalımın 1 ay içerisindeki para kazanma noktasına nasıl ulaştığından bahsetmek istiyorum. (Konuları sırasıyla bu konunun en altında bulabilirsiniz)
Tüm konuyu okunabilir olması amacıyla mümkün olduğunca basitleştirilmiş ve aşama aşama yazacağım ve
inanın YouTube Acemi'de sorulan birçok soruyu yanıtlayabilecek kabiliyette bir konu bu.
Öncelikle kanalımın son grafiği ile kanalımın ne noktada olduğunu göstereyim:
Kanalım ilk ayında 20m görüntülemeyi geçti, ve para kazanma özelliği açıldı! Gelin şimdi bu kanalı nasıl yaptığımı adım adım anlatıyım:
1. Adım: Nişe Başladıktan Sonra İlk Adım Başarısızlık!
Düşünsenize tutması garanti ve efsane bir niş buluyorsunuz, efsane videolar üretiyorsunuz ama izlenmeleriniz 0'da takılı kalıyor. İşin profesyonelleri de bu durumu sihirli bir şekilde aşamıyor tabii ki işte benim de ilk videolarım 0 izlenmede takılı kaldı:
Şuan birkaç görüntülemeleri olsa da ilk günlerinde hepsi 0'dı. Bu durum herkes gibi benimde canımı sıktı ve
daha eski tarihli kendim kullandığım bir kanalıma yeni videolar yapıp yükledim.
Yeni kanalıma yüklediğim videolar 0 izlenme sınırını aştığında sıradaki adımın ne olacağını adım gibi biliyordum: 10k İzlenme Sınırı.
2. Adım: 10K İzlenme Sınırını Kırmak
Konularımı takip edenler bilir ki bu kanalımla ilgili açtığım ilk konu "10K İzlenme Sınırını Kırmak"'tı. Bu sınırı kırmak aslında çocuk oyuncağı,
ama ne yaptığınızı bildiğiniz sürece.
Videolarınız yeterince kaliteli değilse, piyasada içeriğinize talep olmazsa üzgünüm ama 500 video atsanız dahi bu sınırdan kurtulamayacaksınız. YouTube bu sınırı keyfine göre değil, sizin içeriklerinizin tutarlılığını, kalitesini, talebini ölçmek amacıyla bir süre videolarınızı izletmeyebiliyor, ben bu sınırı aşacağımdan emindim ve içeriklerimin her gün üzerine koyarak, daha kaliteli içerikler üreterek sabırla yoluma devam ettim. Bu süreçte izlenmem yükselsin diye günde 2 - 3 video atıyım fikrine kapılmam zaten imkansız. Çünkü böyle bir şey yaparsam hem videolarımı daha acele yaptığımdan kaliteleri düşecek, hem de ilk başlarda bu teknik işe yarasa bile kalitesiz videoların profilimde birikmesi zamanla kanalımın algoritmasını çöp edecekti.
3. Adım: İzlenmeleri Yükselt, Yükseldiğinde Stabil Tut
Bu aşamaya kadar zaten videoları yapma konusunda bolca deneyim edindiğimden, ve aktif olarak rakip analizi yaptığımdan videolarımda hangi tekniklerin etkili olacağını, hangilerinin ise etkisiz olacağını çok iyi biliyordum. Bu sayede kalitemi hala sürekli arttırmaya devam ederek izlenmelerimi zirveye ulaştırmayı hedefledim.
Kanalımın ilk yükselişlerinden bir grafik:
4. Adım: Para Kazanma
Kanalım henüz 3m izlenme şartı isteyen katıl butonuna başvurmadan, 10m izlenmeyi geçmişti bile:
İzlenmelerim rekor üstüne rekor kırdı, kanalım henüz ilk ayını tamamlamamışken günlük 3M izlenmeyi gördü.
Bu rekorların sebebi ise Premiere Pro Eğitimimde vermiş olduğum tekniklerle yaptığım editlerdir.
Ama Shorts konusunda deneyimime bağlı olarak bu kanal hakkındaki son konumda şöyle bir ibarede bulunmuştum:
Ve bingo!! :)
Bu olasılığı zaten öngörmüştüm, bildirim bana düştüğünde zaten kanalıma yeni bir video yapmaktaydım ve video yapımıma ufak bir ara vererek çok tatlı bir itiraz videosu hazırladım. Ve
bu bildirimi telefonumun bildirimler kısmından bile silmedim. Çünkü bir sonraki SS'imde 2 maili tek seferde çekmek istiyordum :)
Bildirim üzerinden 24 saat geçmeden para kazanmamı itiraz videosu ile açtırdım.
Tabi 10M izlenmemin üzerinden hala 5 gün geçmediğinden dolayı hala reklam geliri açmayı bekliyorum :D
5. Aşama: Daha Çok Para Kazanma?
Bu kanal ile ilgili ilk konumda şöyle bir ibareden bahsetmiştim:
Babalar sözünü tutar. Kanalıma sponsor bağladım, bunun anlamı kanalıma en ufak bir etkisi olmadan aldığım görüntüleme başına YouTube dışında bir de sponsorum bana ödeme yapacak. Sponsorumu anca dün bağlayabildiğimden rakam az gözüküyor haliyle.
Sırada? Bu konumda sadece bu kanalımın serüveninden bahsettim. Ama bu kanal hakkındaki bir önceki konumda şöyle bir ibarede bulunmuştum. Bundan da bir önceki konumda ise böyle bir ibarede bulunmuştum:
Bu kanalı nasıl yaptığımdan bahsetsem bile, hala yaptığım nişi nasıl bulduğum, rakip analizlerimi nasıl yaptığıma dair detay vermedim. Sıradaki konumda ise amacım
Türkiye'nin en iyi ücretsiz shorts rehberini yazmak. Allah izin verirse bu kanalımın ilk aylık geliri tamamlandığında, rakamları da sizinle paylaşmak isterim.
Zaman ayırıp konumu okuduğunuz için teşekkür ederim.
Bu kanal hakkında açtığım konular, sırasıyla (Tıklarsanız yeni sekmede açar)
1. Bir Haftada 10K İzlenme Sınırını Kırmak :) 2. 2 Haftada Günlük +100K Görüntülemeye Ulaşmak 🚀 3. Yeni Shorts Kanalı İle Saatte 100K Görüntüleme 🚀 4. Babalar Sözünü Tutar 🤯
Bazı diğer Konularım:
YouTube ve diğer Sosyal Medya Platformlarının Farkı Hakkında Shorts'da SEO'nun HİÇBİR ÖNEMİ YOK! İşte Kanıtım 🚀 En İyi Editler İle YouTube'da Zirveye Çıkın! 🚀🚀