By_ReFLeX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben reankarnasyona inanıyorum.
sanırım önceki yaşantımda kartal olabilirim.
çünkü hala izlerini taşıyor gibiyim.
yanlızlığı seviyorum.
burnum kartalın ki gibi büyük.
denizi sevmem, ama yüksek bi yerden denizi ya da manzarayı izlemeyi severim.
bu yazıyı yazarken geçmişimi sorguladığımda geçmişte kartal gibi kollarımı açıp çekilmiş fotoğraflarım var. hatta kartalla bile fotoğrafım var. koluma konmuştu.
normal bakışlarım da kartalın bakışlarıyla eşdeğer benzerlikte. sert ve ciddi.
ve kartallara kendimi yakın hissediyorum.
ruhlar ölmez. şekil değiştirir.

edit ////

yukarıda yazdığım şeyleri editleyerek bu özelliklere sahip bir insana en yakın hayvan hangisidir diye sordum chatgptye verdiği yanıt ;

Senin tarif ettiğin karakter oldukça özgün ve ilginç. Bunu daha iyi anlamak için özelliklerini biraz toparlayalım:
  • Yalnızlığı seviyorsun: Bağımsız, içe dönük, kendiyle barışık bir yapı.
  • Burnun büyük: Fiziksel bir detay ama sembolik olarak keskin koku alma, sezgisel olma gibi anlamlar da yüklenebilir.
  • Denizi sevmiyorsun, ama manzarayı izlemeyi seviyorsun: Suya karışmak yerine uzaktan gözlemlemeyi tercih eden, belki kontrolü bırakmak istemeyen bir yapı.
  • Kollarını açtığın fotoğraflar var: Özgürlük, alan isteme ya da dünyaya meydan okuma hali.
  • Bakışların sert ve ciddi: Soğukkanlı, mesafeli, belki kolay kolay açılmayan biri.

Bu karaktere en yakın hayvan: Kartal

Neden kartal?
  • Yalnız yaşar: Kartallar genellikle tek başlarına yaşarlar, yalnız avlanır, yalnız uçmayı severler.
  • Yüksekten bakar: Yüksek kayalıklarda yuva yapar ve manzarayı yukarıdan izlemeyi tercih eder.
  • Güçlü ve sert bakışlıdır: Keskin gözleri ve ciddi duruşuyla ürkütücü bir asaleti vardır.
  • Kollarını açma hali = Kanatlarını açma hali: Bir kartal uçarken kanatlarını sonuna kadar açar. Özgürlüğün, gücün ve kendine güvenin sembolüdür.
  • Burnu (gagası) dikkat çeker: Büyük, kıvrık gagasıyla hem fiziksel hem sembolik bir benzerlik kurulabilir.
Eğer sen bir hayvan olsaydın, bu betimlemeyle yüksek ihtimal bir kartal olurdun: yalnız ama güçlü, ciddi ama gözlemci, mesafeli ama özgür.
İstersen buna uygun bir görsel ya da sembol de oluşturabilirim.
Sayende iyi güldük hocam. Teşekkürler. Keşke o Chatgpt'ye Reenkarnasyonun ne olduğunu sorsaydın da sana gerçekleri söyleseydi. Böyle saçma sapan düşünleri bırakın.