Adem0102 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar, yıllar sonra yazıyorum. Sakıncası yoksa bu konu da ben de bir şey danışabilir miyim? ahrefs ve semrush'ın ücretsiz (sınırlı olarak) sunduğu domain otorite sorgulama aracını kullandım. aynı domain'i girmeme rağmen otoriteler arasında %15 fark var. Semrush backlink'i 90K, referring domain'i ise 1.8k civarı gösteriyor. Ahrefs backlink'i 2K, referring domain'i ise 400 civarında gösteriyor. Bunu nasıl açıklarsınız? aslında temel maksadım anahtar kelime araştırması yapmak ve aklım Ahrefs kullanmak yönünde. Ne kadar doğru veya yanlış bir karar emin değilim. bu konuda da vereceğiniz tavsiyeleri dinlemek isterim.

eğer semrush kullanacaksam r10 üzerinde satılan 14 günlük guru paket eğer ahrefs kullanırsam başlangıç paketi 29$ olanı kullanacağım.

Selamlar

Tüm SEO araçları, yapabildikleri veri kazıma kapasiteleri ve kendine has algoritmalarına göre sonuç veriyor. Hangisi en doğrusu derseniz, sabit bir cevabı yok. Bir kaç sebeple izah edeyim:
  1. Her aracın kendi manuplasyon tekniklleri var. Yani bir Hintli, bir sitenin Ahrefs verilerini manuple edebilir; dolayısıyla Semrush'a göre Ahrefste daha yüksek skorlar görebilrisiniz. Bu nasıl olur? Spam backlinkleri çeşitli tekniklerle Ahrefs'e sinylalleyerek orada indeksletebilirler. Semrush görmediği için orada skor normalken, Ahrefs skoru şişer
  2. Bir manuplasyon olmasa dahi, şans eseri sitenizin backlink ve trafik akışı herhangi bir aratçta indeks alırken, diğerinde almamış veya eksik alınmış olabilir. Bu da araçlar arası skor farkına neden olur.
  3. Sizin verilerinizde farklılık olmasa da, size backlink veren sitelerin verilerindeki farklılık, buralardan gelen otorite skorunu farklı kılabilir.
Ara not : Uyumak üzereyken yazdıgım bu mesajda yazım hataları var ise kusura bakmayın. Devam edelim :

Dolayısıyla, bu araçlar sadece fikir verir. Gerçek otoritelerini ,manuel muhakeme ile, reel serp sonuçlarına göre siz verebilirsiniz. Çünkü gerçek otorite, ancak Google'daki gerçek performansa göre belirlenebilir.

Dolayısıyla bu araçlardaki skorlardan ziyadei, tespit ettikleri sıralama ve organik hit verilerine bakınız