Antocio adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Haklısınız, Avrupa'da ekonomik kriz olacağına dair beklenti yüksek çünkü değişen dünyaya ayak uydurmakta biraz zorlanıyorlar (gayet doğal). 2500 euro Türkiye için gayet güzel bir maaş olsa da Avrupa'da düşük kaldığı için biraz daha deneyim sonrası Avrupa denenbilir veya ABD'den iş teklifi alabilirseniz maaş bakımından daha tatmin edici olur.
Her yazılımcının hayali bir noktada ABD'dir eminim ki hocam Dediğiniz gibi Avrupa'ya kriz yaklaşıyor gibi gözüküyor. ABD için çok fırsat araştırdım, vize türü vs. bir trick bulabilir miyim diye uğraştım ancak sanırım en garanti yöntem iş bulmak. ABD firmalarıyla da çok mülakata vs. girdim ancak onlar Avrupa'dan daha çok remote çalıştırmaktan yanalar. Hatta şu anda çoğunlukla Hint ağırlıklı işe alım yapıyorlar çünkü uzaktan çalışmak konusunda uzmanlar ve genellikle fazla istekleri olmuyor gördüğüm kadarıyla. Bu nedenle bir iş fırsatıyla gidebilmem uzun sürebilir diye E2 vizesini düşündüm. Turist vizesiyle ABD'yi ziyarete gidince 35k dolar kadar bile düşük miktarda işletme satın alırsanız/yatırım yaparsanız E2 vizesi alma şansınız çok yüksekmiş sanırım. Hayırlısı bakalım.