peki o zaman backlink değerli kılan unsurları göz önünde bulundurmalı mıyız örneğin popüler bir siteden düşünün cnn haber sayfası link aldık link aldığımız sayfa spam olarak algılanırsa o backlink faydası olacak mı ben bu tanıtım yazıları konusunda fazla uctuklarını düşünüyorum. sosyal ağlardan alınan linkler ile arasında pek bir fark yok bence. daha çok aslında kaliteli sitelerden footer link almak az ve öz daha mantıklı ve tabi ki link almakla bitmiyor dışarı yönelik seo çalışmasında sitenizin kullanıcı yoğunluğu önemli bir yerde arama motorlarını aldatma sanatıdır seo yani hit sitede kullanıcıların girişleri kaldıkları süre bunun da bir önemi var yukarıda belirttiğim seçenekleri gerçekleştirdikten sonra hit ve bir kaç kaliteli backlink seo için yeterli bence.
Düşüncelerinize katılıyorum tabiki. Fakat "aldığınız backlinkten hit gelmiyorsa işe yaramaz" fikrine karşıyım. Çünkü bu bir harefedir ve backlinkten hit gelmesine gerek yoktur. Tabiki siz bu cümleyi kurmadınız.
Evet, backlinki değerli kılan şey dofollow link almanız (sadece dofollow bağlantılarda güç geçer. Nofollow-ugc bağlantılarda güç geçmez.). Ayrıca link aldığınız sitenin de güçlü referansları (backlinkleri) olmalı. Google gözünde bir önemi olmalı.
CNN Haber gibi büyük sitelerden alınan linklerin spam olacağını zannetmiyorum. Tanıtım yazılarındaki amaç sitelerin güçlü sayfalarından backlink almaktır. Bu da makale sayfaları oluyor. Yeni yayımlanan makale anasayfada ve son haberler veya son yazılar kategorisinde de belirdiği için bu sayfa iç linklemede daha güçlü bir sayfa oluyor. Yani bir siteden profil backlink aldığınızda o sayfa çok güçlü olmadığından sitenize çok az bir güç geçer. Fakat tanıtım yazısı veya footer backlinklerde sitelerin güçlü, görünür sayfalarından backlink almış oluyorsunuz. Bu yüzden tanıtım yazısı da değerlidir, footer backlink de değerlidir.
Haber sitelerinin sizden bahsetmesi gerektiğini Google'da söylüyor. (Para verip yapıyoruz orası ayrı

) Alıntılıyorum;
"
Diğer siteler sizi fark etmesini sağlayın: İnternette uygun yerlerde sitenizden bahsedilmesini sağlayın. Bulunduğunuz yerdeki online haber sitelerine veya diğer uygun kaynaklara girip giremediğinize bakın."
Kaynak ->
https://support.google.com/webmasters/answer/9050677 (İlgili cümle 3. maddede yazmakta.)
"arama motorlarını aldatma sanatıdır" yazmışsınız %100 katılıyorum. Kesinlikle aldatma sanatı. Ben profil backlinkler, redirect backlinkler her şeyi deneme sitelerime basıyorum ve aldığım linkleri indexletiyorum başkaları spam gözüyle bakar ama denemekten zarar gelmez (test sitelerinde deniyorum).
Şuan bu forumda hit basarak anahtar kelimede yükselten kişiler var. Sitede dolaşan kişi sayısından ziyade Google'da hedef anahtar kelimeyi yazıp sitenize tıklattığınızda yükseliyor. Kendim de denedim. İşe yarıyor (farklı ipler ile). Yani organik trafik (Google üzerinden sahte tıklama) işe yarıyor.
Backlink konusunda bir ekran görüntüsü ekleyeyim. Backlink konusu direkt olarak pagerank algoritmasıyla ilgilidir. Google, pagerank algoritmasıyla ünlendi. Hala bu algoritma çekirdeği oluşturuyor.
ilgili kaynak ->
https://en-m-wikipedia-org.translate...r&_x_tr_pto=tc
Söylediklerinize katılıyorum.