Alınan backlinkten hit gelmesi gerekmiyor. Bunu biri uydurdu millet inandı. Backlink, pagerank algoritması gereği gücü olan sitenin size referans olmasıdır. Hit ile ilgili bir durum değil. Hit gelirse yine iyi ama hit gelmiyorsa backlink çöp demek saçma ve hurafe. Kısaca yok öyle bir şey.
peki o zaman backlink değerli kılan unsurları göz önünde bulundurmalı mıyız örneğin popüler bir siteden düşünün cnn haber sayfası link aldık link aldığımız sayfa spam olarak algılanırsa o backlink faydası olacak mı ben bu tanıtım yazıları konusunda fazla uctuklarını düşünüyorum. sosyal ağlardan alınan linkler ile arasında pek bir fark yok bence. daha çok aslında kaliteli sitelerden footer link almak az ve öz daha mantıklı ve tabi ki link almakla bitmiyor dışarı yönelik seo çalışmasında sitenizin kullanıcı yoğunluğu önemli bir yerde arama motorlarını aldatma sanatıdır seo yani hit sitede kullanıcıların girişleri kaldıkları süre bunun da bir önemi var yukarıda belirttiğim seçenekleri gerçekleştirdikten sonra hit ve bir kaç kaliteli backlink seo için yeterli bence.