Çok yanlış düşünceler eskiden 1 emekli 4 kişilik aileye tek başına bakabiliyordu. Şuan bir emekli maaşıyla ev kirası ödeyemiyorsun. Asgari ücrette aynı şekilde. Yani eskiden 1 kişi 4 kişilik aileye bakabilirken şimdi 4 kişi çalışarak bir eve bakamaz hale geldi ekonomi.
Eskiden 4 kişi çalışmazdı Çocuklara bakıcı bakmaz eve temizlikçi gelmezdi Dışarda yemek yemek Dizilerde oldurdu. Babalar gerekirse ek iş yapar aile yazın köye gide bölgesel yiyecek getiri artırabildikleri 3-5 kurulaya gecekondu yapmak yada bir kooperatife girmek için çabalardı. Şimdiki gibi 30 yaşına gelip annesinden harçlık almak normal değildi.
Memur her zaman fakirdi ve emekli her zaman açtı ama insanlar geleceğe bir şey bırakmak için çalışırdı FAKİRİM ÇOCUKLARIMA BAKMAK İÇİN ÇALIŞMAM LAZIM DERDİ
nasıl oluyor o iş Ben 1990 doğumluyum bütün öğretmenlerim gece taksiye çıkıyordu memur oldukları halde ev geçindiremiyordu sen diyorsun ki 1 emekli 4 kişiye bakıyordu büyük çelişti var ki emekli maaşını geçtim normal kamu maaşınıda ödeyemedikleri zamanlarıda var sayarsak iyice tutarsızlaşıyor.
Eskiden de zordu Türkiye de yaşamak şimdi de zor Türkiye de yaşamak!
En büyük sorun da şu an kira bedelleri ve ev fiyatları
Katılıyorum ama kimse neden sormuyor neden ev ve araba fiyatları bir anda patladı bir gecede fiyatlar coştu. Araba için Letgo araç topladı ve fiyatlar patladıktan bir ay sonra Firmayı satıp çıktı. Konut işi ne oldu acaba ?
Emlak değeri 10 Yıllık kira olarak hesaplanır şu anda 15-20 Yıllık kira karşılarsa iyi deniyor. Yani kiraz aslında ucuz ve zarar ediyor (Daha vergi kısmı var)
Asgari ücret yarım günlük çalışma veya Stajyer için verilen maaştır 20 yıllık ustanın maaşı değil Asgari ücret almak normal değil ama...