Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Site belli bir yere gelmişse kötü backlinkin etkisi fazla olmuyor.

1 yıl önce bir projeyle ilgileniyordum. İçerikler kaliteli, backlinkler kaliteli.. ama bir türlü yükselemedim. Yükselemiyorsam bari rakipleri düşüreyim dedim :d binlerce yorum backlink bastım. adamlar daha çok yükseldi :d gerçi yine de kıyamadım diğerleri gibi p*rno vb kelimelerle link vermedim aratılan kelimelerle verdim belki aynı kelimeden çok fazla backlink almak düşürür dedim ama bu da onlara daha çok fayda sağladı.
evet haklısınız geldiğimiz nokta da bu aslında,
dünyadan fırlatılacak bir roket düşünün ilk kalkışı yapıyor tüm gücünü harcıyor ama bir yere kadar çıkabiliyor yer çekimine karşı koyamıyor (sizin proje ve bizim projeler gibi)
ama daha önceden tüm gücünü harcamış ve yer çekimine karşı koymuş başka bir roket (kuvvetli eski bir site) atmosferin son tabakasına yaklaştığında artık yer çekimi (google) fazla etki etmiyor ve kopup uzay boşluğuna gidiyor
burada sizin de onunda başta gücünüz aynı olsa da yer çekiminde koparan aslında anladığımız "ziyaretçi" ve "etkileşim" faktörü

backlink vb gibi konular roketin ilk ateşelemesi ve fırlatması için gerekli demek sonrasında yer çekimini google ı yenmesi için etkileşim arayacağız anladığım
işte o yer çekimini yendiğimizde ister roket çalışsın (backlink gelsin ister gelmesin ister kötü gelsin) roket gene de atmosferi ittire itttire geçiyor demek

bu konu sayesinde bende bu bilinç oluştu ufkum açıldı resmen
tüm arkadaşlar sağolsun