Tamam da her insan bir değil ben 6 senedir oturduğum yerde 1 gün kiramı geciktirmedim. Hatta zam zamanı enflasyondan fazlasını yaptım ev sahibi arayıp teşekkür etti.
Benim gibi insanın suçu ne? İnsafsızlık burada başlıyor işte. Evde ankastre yok doğalgaz kombisi yok bomboş ev. 2 depoziyo 1 kira 1 emlakçı komisyonu vicdanınıza sığıyorsa bi şey demiyorum zaten halden anlamıyorsunuz demekki. Ben borcuma da sadık birisiyim borç almamaya çalışırım alırsam da o borcu ödemeden gözüme uyku girmez. O yüzden ne kiramı ne aidatımı geciktirdim şimdiye kadar.
Ama bu ahlaksız insanlar yüzünden benim gibi insanlar da mağdur oluyor işte onların yüzünden biz de yanıyoruz.
Kombisi olmayan ev doğalgaz sobalı diye kiraya verilebilir ancak. Bunuda kiracı kabul ediyosa olur, kombiyi sen taktır kiradan düş şeklinde bir anlaşmada kiracı kabul ederse yapılabilir. Ama kiracıya sen taktır kullan giderken sök götür diyemezsin. Buradaki durum doğru değil lakin iki depozito isteyebilir hatta yıllık peşin bile isteyebilir. Bi arkadaşım kirasını yıllık ödeyip iskonto yaptırıyor. Benim için daha karlı oluyor diyor ev sahibide memnun oluyor kiracıda. Herşey karşılıklı anlaşmaya bağlı. Birde ev sahibi mantıklı hakkaniyetli birisi değilse başka ev bak kendine derim.